Close sidebar
Close sidebar

Află pe ce sunt cheltuite fondurile europene pentru combaterea pandemiei de COVID-19

România este una dintre țările europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus. În acest caz, Ministerul Fondurilor Europene vine cu noi informații privind banii europeni primiți de la Uniunea Europeană.

Andreea Bolocan,

Află pe ce sunt cheltuite fondurile europene pentru combaterea pandemiei de COVID-19 [Sursa foto: ceccarbusinessmagazine.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Fondurilor Europene, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare și Programului Operațional Competitivitate, are deschise mai multe apeluri de proiecte pentru a finanța sistemul sanitar, precum și unitățile de învățământ, se arată într-un comunicat al instituției.

Conform sursei citate, din fondurile POIM sunt finanțate pentru unitățile de învățământ echipamentele de protecție și containerele sanitare mobile în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro, pentru a putea susține activități didactice în condiții de siguranță. Apelul a fost deschis în data de 25 octombrie și până în data de 2 noiembrie au fost depuse în sistemul electronic MySMIS 125 de proiecte în valoare de aprox. 157 milioane lei.

Alte 180 de schițe de proiecte erau în curs de completare.

O sumă importantă se duc pe educația online

O parte din banii europeni se folosesc pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu: echipamente de protecție/ dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la: măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor; containere sanitare mobile destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea și diminuarea răspândirii potențiale a infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, aceștia sunt folosiți și pentru dotarea instituțiilor de învățământ superior de stat cu echipamente de protecție/ dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la: măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor. Pentru acțiunile de acest tip, echipamentele de protecție de uz personal sunt eligibile exclusiv în beneficiul studenților care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat și burse sociale ocazionale.

Menționăm că dotarea cu containere sanitare mobile poate fi propusă doar pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din regiunile mai puțin dezvoltate, care nu au acces la rețeaua de apă și canalizare.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Florin Cîţu, în stare de șoc! Cutremur pe scena politică

Citeste si: Ludovic Orban: Economia din România se află într-una dintre cele mai bune situaţii la nivel european

Pentru echipamentele elevilor este alocată suma de 100 milioane euro 

În cadrul POC a fost deschis în data de 2 noiembrie apelul de proiecte pentru finanțarea tabletelor și a altor echipamente/ dispozitive dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu online astfel încât să se asigure în bune condiții desfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020-2021. Pentru finanțarea echipamentelor pentru elevi este alocată suma de 100 milioane euro, iar pentru finanțarea celor pentru studenții cu burse sociale – 50 de milioane euro.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Sursa: Capital

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI