Close sidebar
Close sidebar

Ai mainile si picioarele reci tot timpul? Uite ce boala poate ascunde aceasta senzatie

Senzaţia de mâini şi picioare reci sau de „înţepături" în ele este o afecţiune care are mai multe cauze posibile, una dintre acestea fiind fenomenul Raynaud.Sindromul Raynaud (SR) este o tulburare caracterizată printr-o sensibilitate exagerată a vaselor de sânge mici care irigă extremităţile (mâini, picioare, nas, urechi) la variaţiile de temperatură, în special la frig.


DISTRIBUIE
acest articol

 

Ai mainile reci tot timpul? Uite ce boala poate ascunde aceasta senzatie
Senzaţia de mâini şi picioare reci sau de „înţepături" în ele este o afecţiune care are mai multe cauze posibile, una dintre acestea fiind fenomenul Raynaud.
Sindromul Raynaud (SR) este o tulburare caracterizată printr-o sensibilitate exagerată a vaselor de sânge mici care irigă extremităţile (mâini, picioare, nas, urechi) la variaţiile de temperatură, în special la frig.
Deşi pare o afecţiune minoră, fenomenul Raynaud poate fi periculos, deoarece anumite boli grave reprezintă un factor de risc pentru apariţia sa: diabetul, hipertensiunea, arteroscleroza, bolile autoimune, scrie realitatea.net.
Printre simptomele fenomenlui Raynaud se numără şi ulceraţiile la nivelul buricului degetelor şi gangrena, ceea ce poate duce la amputare.

Deşi pare o afecţiune minoră, fenomenul Raynaud poate fi periculos, deoarece anumite boli grave reprezintă un factor de risc pentru apariţia sa: diabetul, hipertensiunea, arteroscleroza, bolile autoimune, scrie realitatea.net

Printre simptomele fenomenlui Raynaud se numără şi ulceraţiile la nivelul buricului degetelor şi gangrena, ceea ce poate duce la amputare.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI