Close sidebar
Close sidebar

Alcool si chipsuri ca sa-i atraga pe oameni la Biserica. Initiativa ciudata a unui preot

Un preot catolic din Italia a inceput sa ofere alcool adultilor si chipsuri copiilor din parohia sa pentru a-i atrage pe acestia sa participe la slujbele religioase, potrivit Timpul.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Initiativa se afla in cadrul unui program de tip "supermarket" ce vizeaza fidelizarea credinciosilor.

Preotul Gianfanco Formenton de la biserica Saint Martin din Trignano a anuntat intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook ca schema de recompensare a credinciosilor va fi implementata incepand cu 2 iulie.

Gianfranco a anuntat ca va oferi vin prosecco si chipsuri amestecate cu azima pentru impartasanie, mentionand ca oferta lui se adreseaza doar credinciosilor ce detin "un card de participare la slujbele religioase".

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

intr-un interviu pentru presa italiana, preotul Gianfranco Formenton  a declarat ca ideea "s-a nascut ca un fel de joc, fiind gandita in colaborare cu membrii tineri ai parohiei, carora li se adreseaza cu precadere".
"In fiecare duminica, la sfarsitul slujbei, pun o stampila pe card, pentru a certifica prezenta. E doar un joc, insa el reaminteste tuturor ca credinta este un angajament si, in aceasta calitate, ea nu pleaca niciodata in vacanta", a declarat preotul italian.

Dupa ce initiativa sa a atras atentia mass-mediei, preotul se declara mirat de reactia presei.

"Toata aceasta agitatie doar pentru un prosecco si cateva chipsuri?", a transmis preotul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI