Close sidebar
Close sidebar

ALDE, PSD și Pro România, proiect pentru anularea amenzilor pe timpul stării de urgență

ALDE anunţă că a elaborat împreună cu PSD şi Pro România un proiect de lege care să anuleze în mod automat amenzile aplicate cetăţenilor pe timpul stării de urgenţă, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale care a stabilit că OUG prin care a fost majorat cuantumul amenzilor aplicate în timpul stării de urgenţă e neconstituţională.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”ALDE a elaborat împreună cu PSD şi Pro România un proiect de lege care să anuleze în mod automat amenzile aplicate cetăţenilor pe timpul stării de urgenţă şi care au fost declarate neconstituţionale de către CCR. Sunt peste 300.000 de amenzi şi anularea lor depinde de o decizie a instanţei”, anunţă partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si: Raed Arafat trage semnalul de alarmă: „Să nu uităm că valul doi va veni”

Formaţiunea pune la dispoziţie şi un model de contestaţie pentru amenzile despre care afirmă că au fost aplicate de Guvernul Orban ”în mod total neconstituţional, aşa cum a arătat CCR”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului şi a decis că OUG 34/2020, prin care a fost majorat cuantumul sancţiunilor aplicate în timpul stării de urgenţă, e neconstituţională. "În ceea ce priveşte Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999,

Curtea constată că aceasta a fost adoptată cu încălcarea art.115 alin.(6) din Constituţie, întrucât prin conţinutul său normativ a vizat restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale (dreptul de proprietate, dreptul la muncă şi protecţie socială, dreptul la informare, libertatea economică)", a transmis CCR.

Citeste si: Ciolacu: Îndemn Guvernul să ia de îndată măsuri ca instanţele să nu fie blocate cu sute de mii de procese

„Autoritățile sunt împiedicate să apere sănătatea românilor”

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, că decizia CCR îl şochează, aceasta fiind în favoarea minorităţii reduse care nu respectă legea.

Exact ca şi în alte decizii luate de actuala CC în perioada lui Dragnea, şi decizia asta arată că actuala Curte Constituţională este de partea celor care încalcă legea, de partea celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţeni corecţi, care au respectat relgementările, care au respectat regulile care au fost impuse în perioada stării de urgenţă prin ordonanţe militare.

Practic, prin această decizie, Guvernul, autorităţile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătatea şi viaţa românilor", a afirmat Orban, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI