Close sidebar
Close sidebar

Alertă alimentară în România! Carne de pui cu Salmonella, retrasă din mai multe magazine! Ce trebuie să facă românii care au cumpărat deja produsele

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor avertizează oamenii cu privire la un produs contaminat cu Salmonella, care a ajuns în mai multe magazine din țară.

Alexandra Bercea,

Alertă alimentară în România! Carne de pui cu Salmonella, retrasă din mai multe magazine

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O alertă pentru retragerea de la raft a unui lot de carne de pui a fost emisă de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Despre ce produs este vorba?

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, este vorba despre sferturi posterioare de pui congelate, care sunt contaminate cu Salmonella Enteritidis. Potrivit alertei ANSVSA de rechemare a produsului, care a fost emisă pe data de 4 decembrie. Acestea sunt produse de către Cedrob.S.A, iar numărul lotului este: 191/3/23. De asemenea, data de expirare este 10.07.2025.

Alertă alimentară în România! Carne de pui cu Salmonella, retrasă din mai multe magazine

[Sursa foto: PixaBay]

Acest produs pe care ANSVSA l-a constatat ca fiind contaminat cu Salmonella Enteritidis a fost retras din magazine. De asemenea, persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume. 

„Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul: În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat, în baza bonului fiscal.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident!”, transmite Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Alertă alimentară: 60 de tone de carne contaminată au ajuns în magazinele din toată țară

În următoarea listă se regăsesc magazinele în care carnea de pui contaminată a fost distribuită:

Produsul contaminat s-a vândut în mai multe magazine din țară, inclusiv în București, dar și în Iași, Mediaș, județul Sibiu, Bacău, Scheia, județul Suceava, Oradea, județul Bihor, Galați și Brăila.

Lista magazinelor în care a fost distribuită carnea de pui contaminată

[Sursa foto: ANSVSA]

Ce reprezintă infecția cu Salmonella?

Salmonella este o infecție bacteriană, care este cauzată de o bacterie cu același nume. Salmonella enterică se întâlnește cel mai des la oameni, în rândul bacteriilor cu acest nume. De asemenea, ea poate produce toxiinfecție alimentară și enterocolită.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Oamenii iau bacteria prin intermediul apei sau a alimentelor contaminate pe care le consumă. Salmonella se poate găsi în carnea crudă, fructe de mare, ouă crude sau gătite insuficient, legume, fructe sau lactate nepasteurizate.

Citește și: Un microbiolog prezintă cele patru alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci. Ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii

Care sunt simptomele în cazul infecției cu Salmonella?

În ceea ce privește infecția cu Salmonella, persoanele infectate pot acuza simptome precum diaree, febră, vărsături, greață, dureri de stomac. Aceste simptome pot apărea la șase ore sau chiar șase zile de la infecția inițială. Aceasta poate duce la complicații, precum septicemie sau artrita reactivă. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI