De sarbatori, mancarea saracului, asa cum i se mai spune, risca sa devina un lux pentru multi oameni. Si nu e singurul produs alimentar care s-a scumpit considerabil.
Romania este pe locul sapte in Uniunea europeana la productia de cartofi. Totusi, in mod paradoxal, asa-numita mancare a saracului se scumpeste tocmai de sarbatori. Oprea Vîlsan, un fermier din Ghimbav, vinde productia de 30 de tone de cartofi pe care a avut-o anul acesta pe taraba sa din Piata Dacia din Brasov.
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Romanii consuma, in medie, 100 de kilograme de carfofi pe an. O asemenea diferenta de pret nu este de neglijat.
Producatorii din Neamt au fost nevoiti sa majoreze preturile ca sa isi scoata chletuielile. In Sibiu un kilogram de cartofi se vinde in piete cu 2 lei.
Cartofii, insa nu sunt singurul aliment care s-a scumpit.