Close sidebar
Close sidebar

Alina Gorghiu despre ideea ca simbolul tarii sa fie o oaie: Nu putem trata in cheie de bascalie imaginea Romaniei

Senatorul de Timis Alina Gorghiu a declarat ca imaginea Romaniei nu poate fi tratata ca o 'bascalie', facand referire la ideea ca simbolul tarii sa fie o oaie, ea sugerand ca cei care promoveaza Romania sa se gandeasca la proiectul "Timisoara Capitala culturala europeana" sau la festivalurile de la Cluj-Napoca sau Iasi.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Gorghiu a declarat, miercuri, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, ca oaia a devenit simbolul national al PSD si ca atunci cand a auzit vorbind despre acest subiect a crezut ca e o gluma.

'Oaia a devenit simbol national pentru PSD. Eu am crezut ca e o gluma, apoi am vazut declaratiile unor ministri si bomboana de pe coliva a fost declaratia domnului ministru al Agriculturii. Internetul a fost inundat de glume copioase pe acest subiect', a declarat Gorghiu.

Senatorul de Timis a facut un apel la Guvern caruia i-a cerut sa nu trateze 'in cheie de bascalie imaginea Romaniei'.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

' Eu fac un apel la Guvern. Nu putem trata in cheie de bascalie imaginea Romaniei. Daca se doreste sa existe programe de promovare a imaginii Romaniei, ar fi bine, si le sugerez de la Timisoara, sa se gandeasca la proiectul Timisoara Capitala europeana a culturii in 2021.

Sa promoveze imaginea tarii pornind de la Timisoara, care deja se pregateste pentru acest titlu. Avem Sibiul care a avut acest rol si a avut un festival de teatru extraordinar cu care poate sa inceapa promovarea, am avut si avem la Cluj un festival de film de talie internationala, avem la Iasi un festival de literatura, adica avem multe alte simboluri cu care putem sa promovam Romania de la nivel guvernamental, si sa lasam oaia mai la final', a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Agriculturii a vorbit, marti, pentru Antena 3, despre argumentele in favoarea schimbarii frunzei din brandul de tara cu o oaie, el sustinand ca 'oaia este o statuie vie' si ca frunze are toata lumea, dar oi ca in Romania nu.

'Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie', a mai afirmat Daea.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI