Alisia a început să facă sport de mică, iar de mai bine de 4 ani a descoperit pe internet o disciplină mai puțin cunoscută în țara noastră: street workout. Este o formă de mișcare care îmbină forța și mișcările de calisthenics.

Citește și: EXCLUSIV- Marina Baboi, cea mai rapidă atletă din țară: ”Este un om ambițios și un om care știe mereu ce vrea”

Alisia Perșa, sportivă:   „Calisthenics este un sport pe care îl poți practica oricând, oriunde și la orice vârstă. Exercițiile de bază sunt cele făcute cu propria greutate. În multe sporturi este o parte mică de calisthenics, pentru mine este un stil de viață dar dus la alt nivel, după o să puteți vedea o formă de a zbura...subiectiv zic.”

Tânăra sportivă a participat la concursurile organizate în țară, dar și în străinătate

Dacă la început tânăra practica acest sport din pasiune, acum a dus totul la un alt nivel,. Alisia a participat la mai multe concursuri de profil din țară, dar și din străinătate.

Alisia Perșa, sportivă:  „Am ieșit internațional la competițiile mari deoarece în România nu sunt fete care fac acest sport, această parte freestyle iar eu concurez cu băieții.”

Pentru că în țara noastră încă nu există o federație care să sprijine acest sport, nu există nici spații destinate acestor antrenamente.

Așa că pentru a-și duce visul mai departe, tânăra se antrenează acasă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Alisia Perșa, sportivă:  „Aici este locul în care mă antrenez în fiecare zi, aici și în casă, am transformat grădina și casa în parc de calisthenics deoarece nu prea sunt parcuri în România.”

Cu antrenamentele făcute acasă, tânăra a reușit să depășească sportivi extrem de bine pregătiți din întreaga lume. La Campionatul Mondial, care s-a desfășurat luna trecută în orașul Riga, Alisia a reușit să câștige medalia de aur.

Acasă, tânăra are deja camera plină cu o mulțime de medalii și trofee câștigate în ultimul an.

„Cele mai importante sunt de la Campionatul Mondial locul și din februarie, de la Campionatul European, tot locul I.”

Alisia a reușit să obțină aceste rezultate extraordinare datorită susținerii pe care o are din partea mamei sale.

Diana Perșa, mama Alisiei: „Sunt destul de costisitoare pentru mine care singură, un singur salariu în casă, dar cumva am reușit. Este o pasiune pentru ea și am înțeles asta de la început, ca atare fac tot ce pot ca să o ajut. Caut sponsori, dacă nu ne mai ajută prietenii și cumva tot reușim să mergem unde ne propunem să mergem.”

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alisia Perșa, sportivă: „Anul acesta am în fiecare lună până la sfârșitul anului am o competiție internațională.”

Alisia se pregătește zilnic pentru competițiile sportive, dar nu neglijează nici școala, mai ales că anul acesta este în clasa a XII-a și urmează să dea Bacalaureatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si