Am aflat secretul celor mai bune paste! Trucurile din bucataria italieneasca pentru mancare ca la carte
Va invitam sa o cunoasteti pe Nikki! Vine din tara pastelor delicioase si va arata cateva trucuri din bucataria italieneasca pentru ca mancarea sa va iasa ca la carte.
„Am stat 12 ani in Italia, m-am intors acasa ca sa le arat oamenilor ca putem trai altfel, putem manca altfel, mai simplu, mai sanatos. Astazi o sa va prezint o reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa de altfel. O sa va pregatesc papardele cu trufe", dezvaluie Nikki
V-ati intrebat vreodata care este diferenta intre paste si de ce exista atat de multe feluri? Ei bine Nikki va explica de ce a ales de aceasta data papardelele.
„Sunt sosuri si sosuri si trebuiesc anumite tipuri de pasta nu putem sa folosim orice. Eu astazi am ales papardele cu trufe si pentru sosul de trufe imi trebuie pastele astea sa poata iesi crema de care eu am nevoie”, ne-a povestit Nikki.
Si... trebuie sa tineti cont de cateva trucuri atunci cand pregatiti papardelele.
„Dam la temperature mare ca apa trebuie sa fiarba in momentul in care punem pastele. Sa nu uitam sa punem sare in apa.
Pastele proaspete, 3-4 minute, pentru mine ar fi suficiente sa fie si aldente”, mai spune ea.
SOSUL DE TRUFE, POFTA ORICARUI GURMAND
Sosul, evident, face diferenta. Cel de trufe este pe gustul oricui. Atat iubitorii de proteina, dar si cei de vegetale il adora.
Nikki, chef:" Avem aici 50 de gr de unt pe care il punem la topit.
Avem un 50-60 de gr de trufe, si amestecam. Din apa de la paste eu adaug un pic aici in sos”