Close sidebar
Close sidebar

Ambasadorul Rusiei la ONU, declarație șocantă: ”Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat”

Ambasadorul Rusiei la ONU, Gennadi Gatilov, a declarat că ruşii nu au invadat Ucraina, ci desfăşoară ”operaţiuni militare limitate” şi că armata rusă acționează într-un mod ”foarte delicat” pentru a nu răni civilii.

Diana Bostan,

Ambasadorul Rusiei la ONU

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Afirmațiile ambasadorului sunt în contradicție cu imaginile distrugerilor masive provocate de atacurile rusești și cu rapoartele  ONU  și ale autorităților ucrainene privind numărul mare de civili răniți și uciși.

Ambasadorul Rusiei la ONU, declarație șocantă

„Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile. Avem un război informaţional. O mulţime de „ştiri false” sunt afişate pe ecranele de televiziune.”, a declarat Gennadi Gatilov într-un interviu pentru  Radio Tele Suisse.

„Suntem în favoarea opririi masacrului, dar trebuie să vă uitaţi la situaţia reală: masacrul este săvârşit de cealaltă parte, de radicalii ucraineni şi neonazişti.

Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate, pentru că nu s-a putut tolera mai multă suferinţă pentru ruşii care trăiesc de 8 ani în Donbass”, a justificat Ambasadorul Rusiei la ONU.

Citeste si: Avertizări dure: „Dacă credeți că e iadul pe Pământ acum, pregătiți-vă”!

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Colecționara de creiere antice: Povestea tinerei care a studiat peste 4.400 de organe. Totul a început cu câteva migrene îngrozitoare- antena3.ro

De la începutul invaziei în Ucraina, autoritățile din Rusia au încercat să controleze modul în care războiul este reflectat în mass-media din țară. Vladimir Putin a promulgat o lege care incriminează folosirea cuvintelor ”război” și ”invazie” și a spus despre agresiunea militară a Rusiei că este o ”operațiune militară”.

Câţi bani vor primi de la stat românii care găzduiesc refugiați

"Aş vrea să vă semnalez şi adoptarea ordonanţei de urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina să beneficieze de decontarea din bugetele Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea în valoare de 20 de lei/zi pentru fiecare persoană găzduită, pentru hrană, şi pentru cazare alţi 50 de lei/zi.

(...)

Citeste si: NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecție împotriva unor atacuri chimice, biologice și nucleare

Iată că prin această ordonanţă, Guvernul dă posibilitatea românilor care au făcut acest gest să poată continua sau, cel puţin, să-şi diminueze efortul pe care l-au făcut până acum, atât în privinţa asigurării hranei, cât şi în privinţa asigurării cazării", a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la Palatul Victoria.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI