După scandalul de la Jocurile Olimpice de anul acesta și în urma memoriilor depuse, Tribunalul de Arbitraj al Sportului de la Lausanne a decis că medalia de bronz este a gimnastei Ana Maria Bărbosu.

În momentul în care a aflat că este oficial medaliată cu bronz, românca era acasă, alături de familie și de o prietenă și aproape că nu i-a venit să creadă.

Citește și: Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, premiate cu bani de la Guvern, după scandalul medaliilor de la JO Paris! Marcel Ciolacu a făcut anunțul neașteptat: „Decizie importantă”

ana maria barbosu, medalie bronz, jocurile olimpice 2024

Ana Bărbosu, extrem de mulțumită de hotărârea TAS: „A fost un șoc”

Gimnasta a mărturisit că este extrem de bucuroasă că în final a primit binemeritată medalie de bronz. Tânăra sportivă le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături în această perioadă extrem de dificilă pentru ea, în care nici nu a mai îndrăznit să spere la o rezolvare favorabilă a situației.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Aceasta spune că și în momentele în care a pierdut medalia, în urma contestației Jordanei Chiles, Ana a crezut în ea și în ceea ce a reușit să realizeze în cadrul probei de la olimpiadă. 

„Nici nu știu să vă spun cum mă simt. Încă încerc să procesez tot ce s-a întâmplat, faptul că antrenorii și federația și avocații au a luptat până la ultimul moment pentru amândouă, pentru mine și Sabina și am avut acest deznodământ fericit.

Eram acasă pentru că de mâine intrăm în vacanță. Eram împreună cu prietena mea Iulia Trestianu și cu familia acasă și am primit vestea. Mi s-au înmuiat din nou picioarele. A fost un şoc. Nu mă așteptam, pentru că nici n-am vrut să-mi dau voie să-mi fac alte speranțe. Am preferat să mă gândesc la Jocurile Olimpice ca și încheiate și să fiu împăcată cu mine, pentru că altfel aș fi rămas în ce ar fi putut fi și nu ar fi chiar sănătos să facă asta.

Dar faptul că antrenorii au crezut în mine și federația a dus la acest rezultat. Eu am crezut în mine din momentul în care m-am dus pe podium și m-am prezentat înaintea exercițiului de la sol. Am crezut că pot să scot ce cel mai bun exercițiu al meu și să fac întreaga sală să empatizeze cu mine. Și cred că asta am și reușit. Iar faptul că am reușit să-mi fac un sol atât de bun în cea mai mare finală din viața mea mi-a încălzit sufletul și am făcut să am mereu încredere în mine și in puterile mele. Cred că asta m-a și ajutat să trec bine prin zilele acestea.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Din moment ce toate probele au fost prezentate la TAS sunt convinsă că cei de acolo au fost foarte atenți la fiecare detaliu. Sunt convinsă că decizia luată este cea corectă.(...) Le mulțumesc tuturor persoanelor care au crezut mine și care mi-au transmis această energie pozitivă”, a spus Ana Maria Bărbosu, notează Antena 3 CNN.

Citește și: ”A vrut să se lase”. Tatăl vicecampioanei Mihaela Cambei, adevărul din spatele carierei de succes a tinerei. Cu ce s-a luptat, de fapt, până să ajungă la JO 2024

ana maria barbosu, medalie bronz, jocurile olimpice 2024


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si