Close sidebar
Close sidebar

ANAF anunţă că a demarat o amplă campanie de controale pentru combaterea evaziunii fiscale

ANAF a anunţat, vineri, că a demarat, începând din 1 august, o amplă acţiune de control în vederea combaterii evaziunii fiscale şi pentru creşterea conformării la declarare a obligaţiilor fiscale.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

"În această campanie este vizată, în principal, zona Bucureşti- Ilfov. În vederea desfăşurării în bune condiţii a acţiunii, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori”, arată un comunicat emis de ANAF.

Citeste si: Fraudă prin SMS, în numele ANAF. Românii sunt păcăliţi că li se returnează o sumă mare de bani

În acest an vor fi desfăşurate 150.000 de controale care au această tematică.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Controalele sunt efectuate în baza analizelor de risc şi vor pune accent pe prevenţie şi îndrumare.  

”Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligaţii fiscale accesorii mai mici, în comparaţie cu cele rezultate în urma unei inspecţii fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-şi corecta declaraţiile şi de a se conforma la plata obligaţiilor, potrivit legii”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: ANAF-ul a pus ochii pe banii lui Oreste! Prezentatorul are probleme după ce firma lui de producție a intrat în faliment| EXCLUSIV

În cazul în care contribuabilii verificaţi refuză să se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, aceştia vor face obiectul unor investigaţii suplimentare.

Controalele vizează, în principal, domeniile alimentaţie publică, construcţii, transport, comerţ, dar si combaterea muncii la negru, împreună cu Inspecţia Muncii, fără însă a se limita la acestea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI