Close sidebar
Close sidebar

ANAF scoate armele împotriva celor care au datorii la stat

ANAF analizează situaţia celor care amână, pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă, plata obligaţiilor fiscale şi se pregăteşte ca după data la care expiră facilităţile fiscale acordate de autorităţi, 25 octombrie, să treacă la recuperarea sumelor la buget

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

ANAF ia în calcul, pentru recuperarea sumelor la buget, atragerea răspunderii solidare a persoanelor care sunt răspunzătoare pentru neplată, potrivit unui document citat de News.ro.

Guvernul a decis în martie, în contextul crizei economice cauzate de combaterea epidemiei de coronavirus, ca firmele să poată amâna plata obligaţiilor fiscale fără riscul de executări sau popriri din partea ANAF şi fără să acumuleze dobânzi şi penalităţi.

Citeste si: Loto 6/49. A fost câştigat marele premiu în valoare de 1,6 milioane euro. Unde a fost jucat biletul norocos

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Măsurile de recuperare pot fi extinse de la marii debitori la persoanele fizice răspunzătoare pentru neplata obligaţiilor, în acest sens urmând să fie analizată atragerea răspunderii solidare, precizează Profit.ro.

Restanțele, atacate în forță de Fisc din toamnă

Până la finele lunii iunie, firmele au declarat, dar fără să şi achite, obligaţii de plată în cuantum de 10,3 miliarde de lei în baza facilităţii acordate de Guvern în martie. 

Citeste si: Putem avea și covid-19 și alte boli respiratorii în același timp? Ce ne asteapta la toamnă

Potrivit sursei citate, Fiscul va solicita şi va analiza soldurile disponibilităţilor din conturile la bănci ale contribuabililor mari plătitori/debitori care nu şi-au achitat obligaţiile scadente în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

Citeste si: Bianca Comănici a ajuns de urgență la medic. Ce a pățit fosta concurentă de la ”Puterea Dragostei”

ANAF se pregăteşte şi pentru instituirea de măsuri asigurătorii pentru a garanta recuperarea obligaţiilor bugetare, dar şi pentru mediere astfel încât să identifice soluţii optime pentru stingerea obligaţiilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI