”Despre mama lui Andrei.Am postat ieri o poveste care a nascut comentarii, asa ca ma vad nevoit sa revin cu precizari.1. Am 55 de ani, nu sint un copil si vietuiesc in Romania de cind ma stiu. Ca orice roman normal, am grija de parintii mei. 89 pentru generatia lor a fost o furtuna pentru care nu s’au pregatit. Pensiile, casele, batranetea intr’un fel erau Pre-vazute si in alt fel s’au petrecut.

„A pierdut casa” inseamna, la fel ca si pentru altii, un proces incalcit in care cistigatorii au fost avocatii si intermediarii. Apartamentul tau in care ai trait o viata, nu e al tau iar statul iti ofera o suma insuficienta care se topeste intre degetele o data cu vremurile. Bani la saltea nu ai, partenerul nu mai este si rudele, care au murit, care de’abia se descurca.

Noroc de copil care trimite lunar cit poate si el. Cam asta e. Nici bine, nici rau. Asa e si nimic nu va mai fi ca inainte.2. Pacient diabetic, cardiac, cu nenumarate complicatii. Cum a supravietuit, ce hotarare a adus’o pina aici? Poate doar dorinta de viata si frica de moarte. Telefoane, doctori, masini, spitale, coridoare, cozi, infirmiere, asistente si toate bolgiile la un loc populeaza existenta unui pensionar roman. E un iad. Si nu sint in situatia unor prieteni care se infrunta cu dementa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Dar asta e, csf? Naicsf, nu?3. Infectia a fost Nosocomiala.4. Banii s’au cerut pentru o operatie la ochi. Suma a fost intre. 4 si 6 mii de lei, „vedem noi, ne intelegem.”5. Cazul este la trecut, ceea ce am scris s’a „rezolvat”; frumos cuvint; la vremea sa.6. Am scris la prezent, de furie, de sila si de pohui, vorba moldovenilor.7. Am trait 27 de ani in comunism si restul in ce ne inconjoara. Nu ma pling, am facut cam ce am vrut dar ce am crezut in 89 azi nu mai ma incalzeste. Nu mi’a placut ce eram dar nici ce’am devenit nu Imi place. Saracie, minciuna, hotie si nesimtire.

Condusi de ticalosi, calarind idoli falsi ne luptam cu ereticii si nu ne vedem fameii nostri. Sanatate-zero, educatie- nix, sosele- nema, viziune- ioc, misiune- asijderea, catedrale- nationalism- xenofobie, la mai mare. Iar tinerii, tinerii Preaiubiti, de Preaiubire pleaca si fug, caci a fi azi roman, inseamna sa fii transfug.8. Cazul prezentat este unic si singular. Si ca sa citez dintr’o interventie otarita: „tara are dreptul sa decida cui ii acorda demnitate” si ma intreb: ce’o fi facut doamna Gheorghe de are tara dreptul sa’i refuze demnitatea? E, o fi facut ea ceva, o fi scuipat, vorbit urit, nu?”

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si