Tragedia de la Ferma Dacilor, unde 8 persoane și-au pierdut viața, a șocat o țară întreagă! După ce și-a înmormântat fiul de 11 ani, dar și apropiații, patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru infracțiunea de distrugere din culpă. În continuare, acesta se simte nevinovat pentru cele întâmplate, spunând că a plătit destul, dat fiind faptul că Victor a murit carbonizat în pensiune.

De unde ar fi izbucnit flăcările de la Ferma Dacilor?

De asemenea, asociații săi, Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este încă definitivă și poate fi atacată. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze și au stat de vorbă cu mai mulți martori din acest dosar.

De exemplu, o angajată a pensiunii, care se ocupă de îngrijirea animalelor a declarat că ea a observat focul în jurul orei 05:00, în timp ce se afla în camera numărul 6 de la parterul pensiunii. Fumul dens și agitația ar fi trezit-o din somn. Prima dată, ea a văzut vâlvătaia în bucătărie. Apoi, când a ieșit afară a văzut o doamnă rănită la mâini și față și pentru că aceasta nu i-a oferit niciun detaliu, a hotărât să vadă singură ce se întâmplă în complex. Atunci a văzut că incendiul deja cuprinsese mansarda, dar și acoperișul.

Mărturii angajați Ferma Dacilor

Bucătăreasa susține că focul nu ar fi izbucnit din zona bucătăriei.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Matei, adolescentul de 16 ani care a scăpat din infernul de la Ferma Dacilor, declarații din spital: ”Se știa că se încingea destul de des”

După scurt timp a apărut și soțul femeii rănite, căruia îi spunea să meargă să scoată copiii de acolo. Ei ar fi început să se certe și să se lovească, iar pentru a nu fi implicată în discuția lor, angajata s-a retras.

Bucătăreasa spune că nimeni nu a mai folosit niciun aparat din bucătărie, după ora 22:30

Și bucătăreasa a oferit martorilor informații prețioase.

Femeia a povestit că în ziua de Crăciun a pregătit mâncare pentru un număr de 22 de persoane. După aceea, ea a rămas la curățenie, alături de alți angajați. În jurul orei 22.00, în bucătărie a intrat fiul cel mare al lui Cornel Dinicu, Cornel Junior, care a rugat-o să-i mai încălzească un platou cu mâncare pentru prietenii săi.

În jurul orei 22:30 cuptorul din bucătărie a fost închis, iar la 22:45 a plecat acasă. În urma ei ar fi lăsat doar un singur bec aprins.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Tragedie în Sălaj! O femeie a fost aruncată de la balcon chiar de soțul ei, după o ceartă

Mai multe calorifere au fost cerute de turiști, pentru că centrala se defectase

Camerista a declarat că pe data de 24 decembrie, în jurul orei 18:00 a aflat că centrala s-a defectat. Soția bodyguard-ului ar fi rugat-o atunci să le aducă mai multe calorifere atât la parter, cât și la mansardă.

Și patronul i-ar fi spus să facă acest lucru, așadar martora a dus 4 calorifere în camerele 20,19,18 si 15, dar și 5 calorifere la parter. La scurt timp a fost rezolvată și problema cu centrala, iar camerista a scos personal din priză caloriferele de la parter. De cele de la mansardă, ea spune că s-a ocupat altcineva.

Mărturii angajați Ferma Dacilor

Anchetatorii iau în calcul și posibilitatea unei mâini criminale care să fi pus intenționat focul la Ferma Dacilor.

[Sursa foto: Facebook]

Conform angajaților la Ferma Dacilor, turiștii erau cazați astfel:

- în patru camere de la parter unde erau cazați 4 adulți,  2 sau 3 copii

- în camera 15 se afla fiul patronului, Victor, în vârstă de 11 ani și un alt băiat de aceeași vârstă cu el

- în camerele 16,17 se aflau 4 tineri (3 băieți și o fată, unul dintre băieți fiind un tânăr apropiat al numitului Dinicu Cornel Junior)

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- în camera 19 se aflau gemenii Luca și Matei Ene

- în camera 20 se aflau Lucian si Ileana Ene 

- în apartamentul patronului, care nu era numerotat, se afla el, iar în camera de lângă se afla soția, împreună cu fiul cel mic

- în camerele 24 și 25 din pridvor mai erau cazați adulți și un copil cu vârsta de 5 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si