Iată care sunt evenimentele care au fost amânate, dar și data la care Regina Elisabeta a II-a urmează să fie înmormântată.

Ce evenimente au fost amânate după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Anumite evenimente au fost deja anulate. Acestea includ jocul de vineri din cel de-al treilea dintre Anglia și Africa de Sud la The Oval. Liga engleză de fotbal a amânat două meciuri programate pe 9 septembrie, Burnley v Norwich în campionat și Tranmere v Stockport în Liga a doua.

Turul european a confirmat, de asemenea, că nu va avea loc vineri.

Deciziile cu privire la amânări ulterioare rămân încă în discuție. Amânările vor rămâne la latitudinea organizatorilor de evenimente sportive să decidă cum să procedeze, fără amânări obligatorii.

Trenurile sunt anulate

Grevele feroviare planificate pentru 15 -17 septembrie au fost anulate. Documentele oficiale obținute de Politico în 2021 avertizează asupra presiunilor suplimentare în cazul în care capitala ar extrasolicitată din punct de vedere al serviciior medicale, alimentare, de securitate și traficului.

Magazinele se vor închide

Ziua înmormântării va fi o zi de doliu național și va fi o sărbătoare bancară națională în acea zi. Slujba va avea loc la Westminster Abbey, iar la prânz va avea loc o reculegere de două minute în Marea Britanie, unde milioane de oameni se vor opri pentru a-și marca respectul.

Citeste si: Anglia în doliu. Cum își plâng britanicii preaiubita regină. 96 de salve de tun, în memoria Reginei Elisabeta a II-a

În prezent, se vor închide sau vor funcționa cu program redus. Selfridges și-a închis deja porțile ieri, 9 septembrie pentru a marca respectul față de Majestatea Sa. Bursa de Valori din Londra va fi închisă pentru ziua înmormântării Reginei.

Când are loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a va fi transferat duminică de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, înainte de a fi transportat cu avionul la Londra pentru funeraliile de stat.

În drum spre Edinburgh, procesiunea va trece prin Aberdeen duminică dimineaţă, unde se aşteaptă ca mii de oameni să vină şi să-şi aducă omagiul, conform The Guardian.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Cortegiul este aşteptat să părăsească în jurul orei locale 10.00 Castelul Balmoral, unde regina a murit joi.

La ora 11.20, ar urma să sosească în Aberdeen, cu plecare în jurul orei locale 11:40

La 14:00, cortegiul soseşte în Dundee, de unde, la ora locală 16.00, va pleca spre Edinburgh, urmând un traseu pe lângă parlamentul scoţian.

De acolo, sicriul va fi dus în Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

Luni după-amiază, va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul va rămâne 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham,

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.

Citeste si: Donald Trump a dezvăluit ce i-a spus regina Elisabeta a II-a despre prim-miniștrii britanici: ”Majestatea Sa avea o minte ascuțită”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si