Cei de la Ziarul de Iasi noteaza ca, in timp ce aceasta situatie continua, chirurgii stau la coada sa prinda o sala de operatie libera pentru a putea sa profeseze. "Nu avem personal care sa asigure permanenta in salilele de operatie. Noi ne dorim sa folosim acest bloc pentru urgentele aseptice, cu prioritate ortopedice sau vasculare. Speram ca acest lucru va fi posibil in cel mai scurt timp posibil.

Pana in prezent nu am putut reloca personal de pe alte clinici in blocul operator din UPU pentru ca ar ramane acelea neacoperite.", a spus directorul medical.

Blocul operator din UPU a Spitalului "Sfantul Spiridon" are dubla destinatie. Conform unei hotarari a spitalului, salile de operatie din UPU se folosesc pentru pacientul cu politraumatism care are nevoie de interventie chirurgicala de medicina interna, neurochirurgie, chirurgie vasculara, chirurgie plastica, ortopedie, oftalmologie, precum si pentru activitatea de prelevare de organe si transplant. Pana in prezent, spitalul a respectat hotararea doar in proportie de 50%, in sensul ca a folosit blocul operator pentru a efectua un transplant de ficat. Bolnavii cu politrauma care au nevoie de interventie rapida sunt operati tot in blocurile operatorii vechi, cu toate ca acestea deservesc mai multe specilitati.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

TOATE DETALIILE DESPRE ACEST SUBIECT LE POTI AFLA DE AICI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si