Romania este plina de resurse surprinzatoare. Un bun exemplu este oferit de ”focul viu” de la Hilipiceni, judetul Botosani. Mai precis este vorba despre un izvor care in contact cu aerul se aprinde.   

Oamenii locului spun ca aceasta

apa in flacari are proprietati magice si ca este cautata de moldovenii din trei judete in special pentru beneficiile contra reumatismului. Cum se intampla de multe ori insa in Romania, ”izvorul minune” este lasat de izbeliste si nu este exploatat in niciun fel, desi buletinele de analize efectuate la Bucuresti arata ca intr-adevar are proprietati deosebite.  

Citeste si: Ce zodii sa iubesti si de care sa te feresti

Hlipiceniul se afla aproape de granita de nord a Romaniei cu Republica Moldova, adica la mai bine de 50 de kilometri de municipiul Botosani. Din punct de vedere economic, este o zona saraca, cu tarele obisnuite ale satelor din nordul Botosaniului. Dincolo de saracie si lipsa de perspectiva, oamenii din  Hlipiceni spun insa ca tinutul lor a fost binecuvantat cu un izvor miraculos.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Minunea de la Hlipiceni se afla la doar cateva sute de metri de centrul satului, pe o ”toloaca”, cum ii spun satenii, adica o pasune populata cu vaci si cai, si consta intr-un izvor care tasneste dintr-o teava. De altfel izvorul nici nu ar putea fi ratat, un miros puternic de sulf reuseste sa atraga atentia oricarui curios catre respectiva destinatie, scrie Adevarul.

Citeste mai multe AICI.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si