Oficialii Apa Nova Bucuresti au precizat ca echipele companiei au inceput verificarile sambata, la ora 04.00 si au constatat ca este o avarie majora la conducta magistrala de alimentare cu apa din zona Bucurestii Noi, unde a fost gasita o spartura la o adancime de peste trei metri, in partea de jos a conductei.

Artera de transport avariata, pusa in funcţiune in anul 1977, deserveste consumatorii aflaţi in perimetrul delimitat de soseaua Chitilei, soseaua de Centura, strada Baiculesti si strada Straulesti.

“Este vorba de o lucrare complexa care necesita sapaturi pana la adancimi de 4,5 m-5 m si consolidarea malurilor pentru securitatea muncitorilor, intervenţia de remediere, refacerea tronsonului de magistrala afectat”, arata Apa Nova.

Avand in vedere complexitatea lucrarii de remediere, sambata dimineaţa a fost intrerupta furnizarea apei potabile, pentru a putea redirecţiona apa catre consumatorii afectaţi prin intermediul altor conducte magistrale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Oficialii companiei au precizat ca apa a fost intrerupta doar cateva ore, rerutarea alimentarii cu apa fiind posibila datorita structurii inelare a reţelei de alimentare cu apa a Capitalei si a sistemelor computerizate de control a fluxului apei ce permit schimbarea sensului de alimentare pentru a evita segmentele afectate de avarii.

“Ca urmare a schimbarii sensului de alimentare, este posibil sa apara unele modificari in turbiditatea apei (apa murdara) pentru o scurta perioada de timp, precum si o reducere a presiunii de alimentare la etajele superioare ale imobilelor. Situaţia este insa una provizorie, in cel mai scurt timp urmand ca lucrurile sa reintre in normal. Pentru a evita eventualele probleme de calitate a apei generate de intervenţia aflata in desfasurare, Apa Nova Bucuresti recomanda consumatorilor ca, la prima utilizare, sa lase apa sa curga cateva minute, inainte de a o folosi”, au precizat oficialii companiei.

Dupa finalizarea lucrarilor, cei afectaţi vor beneficia de masuri compensatorii ca urmare a neplacerilor create, potrivit Apa Nova.

Persoanele care vor sa faca sesizari sau sa ceara informaţii privind alimentarea cu apa potabila pot suna la operatorul serviciului de apa si canalizare la Call Center (non stop) 021/207 77 77 sau *7777.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si