Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Apa, „otrava” cea de toate zilele

Apa noastră cea de toate zilele devine pentru mulți otrava cea de toate zilele. Autoritățile au descoperit că în județul Buzău, majoritatea fântânilor sunt contaminate cu nitriți. Riscul de îmbolnăvire cu „boala apei”, așa cum o numesc specialiștii, este uriaș, însă, mulți abia trăiesc de pe o zi pe alta, nici vorbă să-și permită să cumpere apă îmbuteliată.

Redactia Stirile Kanal D,

Apa, „otrava” cea de toate zilele [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Nea Ion trăiește în satul Coca, din munții Buzăului. De când se știe apa pe care o folosește în gospodărie o aduce de la fântâna de la marginea satului. Chiar dacă este bătrân și bolnav, zilnic face un drum lung ca să nu moară de sete. Doar că, în paharele locuitorilor din Buzău, pândește o boală gravă, pe care specialiștii o numesc „boala apei”. Autoritățile au descoperit recent că peste 60 la sută din fântânile din județ conțin apă contaminată cu nitriți și amoniu. Deși riscul de îmbolnăvire este mare, nea Ion nu-și permite să cumpere apă. Cu banii pe care îi primește din ajutorul social, bătrânul abia trăiește de pe o zi pe alta. Și în comuna Vintilă-Vodă oamenii au aceeași problemă.

„Trebuie să ne ajute cineva ca să putem să avem și noi apă”.

În lipsa ajutorului de la autorități, femeile din imagini au pus mână de la mână și și-au făcut singure o fântână care a secat repede.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Intoxicația cu nitriți poate duce la afecțiuni severe, avertizează medicii.
„Riscul pentru sănătatea noastră este categoric mare, mai ales în cazul copiilor, în cazul persoanelor de peste 60 de ani și cei care au boli cronice pot să facă infecții digestive cu complicații care să le pună realemnte viața în pericol”.

Autoritățile din Buzău au analizat probe de apă, luate atât din instalațiile publice și individuale cât și din fântâni.

Cele mai multe dintre probele necorespunzătoare au provenit din fântânile publice și individuale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI