Close sidebar
Close sidebar

Apar emoticoane cu val islamic pentru femeile musulmane! Propunerea a fost facuta de o adolescenta originara din Arabia Saudita!

O adolescenta in varsta de 15 ani originara din Arabia Saudita a propus introducerea unor emoticoane cu val care sa poata fi utilizate pe net de internautele musulmane.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Rayouf Alhumedhi, care trăieşte acum în Germania, a trimis o propunere în acest sens Consorţiului Unicode, o companie non-profit care dezvoltă noi emoticoane. Ideea este susţinută şi de cofondatorul platformei de discuţii online Reddit, Alexis Ohanian. Dacă vor fi aprobate, emoticoanele tinerei vor fi disponibile începând de anul viitor. „Într-o eră digitală, imaginile se dovedesc a fi un element crucial în comunicare. Lumea este foarte diversă şi noi trebuie să fim reprezentaţi”, a scris Alhumedhi în propunerea sa. Propunerea vine într-un moment în care mai multe ţări europene caută soluţii legate de felul în care este purtat vălul islamic în spaţiul public. Dezbaterea aduce în discuţie argumente legate de libertatea religioasă, egalitatea dintre bărbaţi şi femei, secularism şi chiar frica de atentatele teroriste, mai notează BBC, citat de greatnews.ro Unii politicieni europeni consideră că Europa trebuie să depună mai multe eforturi pentru a integra minorităţile etnice şi religioase.

În schimb, o parte a opiniei publice europene apreciază că vălul islamic este incompatibil cu principiile seculare şi că reprezintă o modalitate de a oprima femeile, forţându-le să îşi acopere corpul. Vălurile de tip burka şi niqab, care acoperă nu doar părul femeilor, ci şi faţa acestora, sunt interzise în Franţa din anul 2004. Din 2011, purtarea lor este interzisă şi în Belgia.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI