Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cum funcționează un aparat dentar invizibil?” 

Irinel Panainte, ortodont:  „Modul în care aparatele dentare invizibile funcționează față de cele clasice este total diferit. Dacă la cele clasice, lipite pe dinți, fiind pe exteriorul dinților acestea trag dintele spre poziția pe care ne-o dorim. Aparatele invizibile, acoperind dintele în totalitate, acționează pe toată suprafața dintelui împigându-l spre poziția dorită.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Este ceva ce a apărut de curând sau exista pe piață?”

Irinel Panainte, ortodont:  „Este o nouă descoperire pentru că eu nu am auzit de această variantă. Am auzit de niște gutiere care se poartă noaptea.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Aveți și acolo. Ne puteți arăta?”

Irinel Panainte, ortodont:  „Da. Tehnologia a apărut de mai mult timp în Statele Unite ale Americii, cel puțin la noi în țară începe ușor ușor să își facă simțită prezența și să fie o tehnologie din ce în ce mai cunoscută.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Așa cum îi spune și numele chiar este invizibil, adică trebuie să te uiți foart e bine să observi că există.

Cum se fixează pe dinți? Este nevoie de o substanță, de o soluție care să fixeze sau pur și simplu intră ce rămâne acolo?”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Irinel Panainte, ortodont:  „Pentru a planifica acest tratament se fac mai multe investigații, printre care și o scanare digitală a dinților și atunci butierele acestea, făcându-se pe baza acelei scanări, se fixează ferm pe dinți. Practic, în unele cazuri sunt anumite zone cu ajutorul cărora gutierele se fixează mai bine pe dinți și cu ajutorul cărora deplasăm dinții spre poziția pe care ne-o dorim.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Dar putem să mâncăm cu acest aparat sau atunci când mâncăm îl dăm jos?”

Irinel Panainte, ortodont:  „Unul dintre marile avantaje al acestui tip de aparat este tocmai că în momentul în care mâncăm îl dăm jos de pe dinți. Pacientul poate să consume orice tip de aliment fără niciun fel de de restricții. Spre deosebire de cealaltă variantă, unde după ce mâncăm necesită o curățare corectă astfel încât să nu rămână resturi de mâncare. O curățare corectă, minuțioasă pentru care pacientul are nevoie de mai mult timp spre deosebire de acesta de tip gutiera, unde pacientul își poate curăța dinții la fel ca înainte de începerea tratamentului.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Este totodată un aparat care are și plusuri și minusuri.

Care ar fi acestea dacă puteți să ne spuneți?”

Irinel Panainte, ortodont:  „Așa cum am amintit estetica crescută întrucât este foarte greu de observat față de cei din jur. Este mult mai confortabil pentru pacient, mai ușor de purtat. Dinții se deplasează mai repede terminând tratamentul într-un timp mai scurt. Pacientul se prezintă în cabinete pentru controalele periodice mult mai rar, iar acele urgențe pe care le avem în cadrul aparatelor fixe anumite desprinderi, înțepături pentru care pacientul revine de urgență în cabinet nu mai sunt prezente atunci când folosim un tratament cu gutiere.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „La cel invizibil ar exista și minusuri?”

Irinel Panainte, ortodont:   „Din punctul meu de vedere, singurul minus al aparatelor de tip gutieră e acela că pentru a obține rezultatul pe care ni-l dorim depindem în totalitate de colaborare a pacientului, astfel încât e foarte important ca el să poarte gutierele conform indicațiilor date de medic, adică undeva la 20-22 de ore pe zi pentru a ne îndrepta dinții așa cum dorim.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „De la ce prețuri pornește un aparat dentar invizibil?”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Irinel Panainte, ortodont:  Prețurile variază în funcție de gravitatea cazului pe care ne dorim să îl rezolvăm, implicit a numărului de butiere. În ziua de astăzi, diferențele din punct de vedere financiar între aparatele fixe și cele de gutieră nu mai sunt atât de accentuate, tocmai pentru a veni în sprijinul pacientului, pentru a avea acces la un tratament complet personalizat și individualizat.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cât ar fi recomandat să-l purtăm pe cel invizibil? Există o limită de vârstă?”

Irinel Panainte, ortodont:  „De regulă, durata unui tratament cu aparate de tip g utieră e mult mai mică față de cel clasic, adică perioada de purtare se înjumătățește. Dacă la cel clasic durata medie a unui tratament este de 2 ani de zile, în cazul gutierelor tratamentul se finalizează până într-un an de zile.”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si