Close sidebar
Close sidebar

Apare un nou tip de pensie in Romania! Toti romanii trebuie sa afle despre asta

Va aparea un nou tip de pensie la nivelul intregii Uniuni Europene, iar proiectul suscita un interes aparte si in Romania.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cetatenii UE vor beneficia de inca o schema de pensie privata. Aceasta va oferi posibilitatea cetatenilor UE sa economiseaca mult mai usor chiar si daca se vor muta intr-un alt stat membru UE.

Comisia pentru Afaceri Economice a Parlamentului European a adoptat un cadru juridic pentru un nou produs paneuropean de pensii personale (PEPP). Acesta va avea caracteristici standard la nivelul intregii Uniuni Europene.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Schema nu inlocuieste sistemele existente, ci este doar o optiune suplimentara pentru cei care doresc.

Totusi, aceste pensii paneuropene pot face concurenta produselor nationale. Schema paneuropeana va oferi persoanelor o solutie voluntara si ”complementara” sistemelor publice de pensii.

La nivelul Uniunii Europene exista o gama extinsa de produse de economisire in vederea pensiei, dar PEPP se va dovedi o alternativa simpla, costurile fiind trasnparente, iar caracteristicile standard. PEPP poate deveni viabila in toate statele membre UE.

Sursa: cancan.ro 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI