Close sidebar
Close sidebar

Aperitive de Crăciun 2022: Rețete simple cu care să îți impresionezi invitații

Aperitive de Crăciun 2022. Mai este foarte puțin timp până la Crăciun. Dacă sunteți lipsiți de inspirație, noi venim în ajutorul vostru cu câteva idei de rețete de aperitive pentru Crăciun 2022!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aperitive de Crăciun 2022. Iată câteva idei de rețete cu care îți vei surpinde invitații!

Salată boeuf

Ingrediente 

1/2 kg cartofi

1/2 kg telina

1/2 kg morcov

Citește și: Cum se face șunca de casă afumată: Ingrediente și mod de preparare. Rețetă 100% naturală, fără aditivi, coloranți și nitriți

1/2 kg pastarnac
1/2 kg carne vita

1 borcan castraveti la otet

mustar dupa gust

maioneza dupa gust

sare, piper

Mod de preparare 

Mai întai se spala legumele si se pun la fiert. Intr-un alt vas se fierbe carnea. Dupa ce s-au fiert se scot, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.

Se toaca marunt legumele, carnea si castravetii.

Dupa care, se adauga mustarul, maioneza sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine cu mana, apoi se aseaza pe platou si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia.

Rasucite cu branza

Ingrediente

250 gr aluat foietaj

200 gr telemea sarata

2 galbenusuri

2 linguri lapte
susan

Mod de preparare

Incepeti prina presara masa de lucru cu faina si intindem foietajul in strat subtire. Batem galbenusurile cu laptele si intindem pe toata suprafata foietajului cu o pensula de patiserie. Radem deasupra branza pe razatoarea mica.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Apoi, suprapunem foaia de la jumatate peste cealalta si presam usor ca sa se lipeasca. Taiem fasii inguste pe lat. Eu am obtinut 15 fasii.

Suprapunem foaia de la jumatate  peste cealalta si presam usor ca sa se lipeasca. Taiem fasii inguste pe lat. Eu am obtinut 15 fasii. Rasucim fiecare fasie si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le punem la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru circa 20 minute, pana se rumenesc. 

Fritatta cu ardei si ciuperci

Ingrediente

4 oua

1 ardei gras verde

1 ardei gras rosu

100 gr ciuperci

50 gr cascaval

50 gr mozzarella

sare, piper

Mod de preparare:

Mai intai, batem ouale si adaugam ciupercile bine scurse si ardeii taiati fasii. Adagam mozzarella taiata cubulete si cascavalul ras. 

Punem sare si piper dupa gust si turnam in tava. Daca folositi o tava obisnuita fie o ungeti cu unt fie o tapetati cu hartie de copt.

Dam la cuptor pana cand incepe sa se desprinda de margini. Apoi o taiati cubulete si este numai buna de servit. 

Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata

Ingrediente

pentru blat:

250 gr unt sau margarina
300 ml lapte
200 gr faina
4 oua
sare, piper
frunze de patrunjel

pentru umplutura:

300 gr crema de branza cu smantana Delaco
100 gr unt
cateva frunze de ceapa verde
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
sare, piper alb 
6-7 felii sunca presata

Mod de preparare

Punem mai intai untul moale, sarea si piperul si omogenizam. Se topesc 150 gr unt intr-o craticioara dam deoparte si adaugam faina. Se adauga imediat laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se da deoparte de pe foc si se adauga ouale intregi si putina sare si se mixeaza. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani care curge. Dupa care, turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Punem crema de branza intr-un bol. adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt.

Adaugam pe toata suprafata aluatului frunzulite de patrunjel.Dam la cuptoir la foc mediu pana se rumeneste usor pe fund.
Rasturnam cu fundul in sus pe o alta hartie de copt si desprindem cu grija hartia.
Lasam putin sa se racoreasca si mai  apoi  intindem crema de branza pe toata suprafata. Asezam deasupra feliile de sunca presata.

Rulam strans si dam la frigider pentru cateva ore. Eu am infasurat-o si in folie de aluminiu. Dupa ce s-a intarit bine taiem felii. 

Minipateuri cu branza sarata

Ingrediente 

400 gr aluat foietaj

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

200 gr telemea oi

1 ou

1 galbenus

1 lingura apa

1 lingura susan

Mod de preparare

Mai intai, maruntim telemeaua si o amestecam cu oul. In functie de tipul de branza e posibil sa mai fie nevoie de un ou. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Intindem aluatul cu un sucitor. Il taiem in doua pe lungime astfel incat sa obtinem doua dreptunghiuri din aluat. Le ungem cu galbenusul batut cu apa. 

Dupa care, asezam umplutura pe margine dreptunghiului de aluat. Rulam si obtinem un rulou pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu galbenusul batut cu apa. Cu un cutit foarte bine ascutit taiem rulourile dar nu de tot, cam pana la jumatate.

La final, presaram susanul deasupra si coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade folosind functia de ventilatie pentru circa 40 minute. Sun foarte bune atat calde cat si reci.

Cuburi aperitiv cu crema de branza si somon

Ingrediente

3 felii paine integrala
400 gr crema de branza
200 gr somon afumat
50 gr smantana
1 plic gelatina
cateva fire marar
piper alb
sare de mare 

Mod de preparare

Incepeti prin a mixa crema de branza impreuna cu smantana. Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si piper alb. Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine.

Apoi, punem gelatina intr-un castronel, completam cu cateva linguri de apa si o lasam 1 minut sa se hidrateze. Punem castronelul pe baie de aburi pana ce gelatina se dizolva de tot, fara sa ramana granule. Adaugam gelatina astfel preparata in compozitie si omogenizam.

Rasturnam compozitia in tava peste feliile de paine. Nivelam cu ajutorul unei spatule si dam la frigider pentru cel putin o ora. Daca va grabiti puteti baga 10 minute la congelator.

Apoi, scoatem din tava cu ajutorul foliei aperitivul. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem cubulete si decoram cu trandafirasi din somon afumat si crengute de marar.

Aperitiv rapid cu ardei si ricotta

Ingrediente

8-9 ardei
500 gr ricotta
100 gr unt
2 linguri smantana
2 fire ceapa verde
3-4 fire marar
sare, piper

Mod de preparare

Mai intai, frecam ricotta cu untul moale, la temperatura camerei. Adaugam smantana. Daca nu aveti ricotta puteti folosi urda sau branza de vaci proaspata. 

Tocam marunt un ardei rosu si ceapa verde si mararul si le adaugam in crema de ricotta. Asezonam cu sare si piper si omogenizam. Spalam ardeii si ii taiem in doua pe lungime. Indepartam cotorul. Dupa cre, umplem jumatatile de ardei cu crema de ricotta si decoram cu crengute de marar.

Citește și: Ridichile negre. Trei feluri în care pot fi consumate

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI