Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, echipajul navei MAI 1104, aflat in misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a observat in timpul misiunilor de patrulare din Marea Egee, o ambarcatiune gonflabila de mici dimensiuni, cu motor, supraincarcata cu persoane, care se indrepta catre apele teritoriale ale Greciei.

Citeste si: Factura de curent i-a adus moartea Elenei, o romanca de 48 de ani, stabilita in Italia

“Dupa evaluarea situatiei la fata locului si avand in vedere supraaglomerarea ambarcatiunii si riscul de a se scufunda, politistii de frontiera romani au demarat actiunile de salvare. La bordul navei Garzii de Coasta au fost transbordate in total 70 de persoane, 34 copii, 14 femei si 22 barbati, care provin din Afganistan, Iran si Pakistan”, se arata in comunicat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Politistii de frontiera le-au oferit persoanelor salvate asistenta, hrana si apa, iar cateva ore mai tarziu, acestea au fost debarcate in siguranta in Portul Chios si predate autoritatilor din Grecia, pentru efectuarea procedurilor specifice de identificare, inregistrare, dar si asistenta medicala pentru cei care aveau nevoie.


Ulterior, echipajul navei a identificat o alta ambarcatiune gonflabila, pe care se aflau 47 de persoane, dintre care 22 de copii, 9 femei si 16 barbati. Si de aceasta data, politistii de frontiera au salvat si transbordat la bordul navei persoanele aflate in dificultate, acordandu-le asistenta si hrana, dupa care le-au transportat in siguranta in portul din Chios, unde au fost preluate de autoritatile din Grecia.

De la inceputul anului, politistii de frontiera romani de pe navele Garzii de Coasta au salvat, individual si in cooperare de echipajele celorlalte nave apartinand statelor membre ale U.E., detasate de Agentia Frontex in Grecia, in cadrul Operatiunii Comune „Poseidon 2017”,  peste 1.000 persoane care se aflau in pericol, la bordul unor ambarcatiuni de mici dimensiuni, in apele teritoriale ale Greciei.
Operatiunea ”Poseidon 2017”,  la care iau parte politistii de frontiera romani, este finantata de Uniunea Europeana si coordonata de Agentia Frontex.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si