Close sidebar
Close sidebar

Aretha Franklin a murit! A hranit milioane de suflete cu piesele sale. Artista a pierdut lupta cu cancerul

Cantareata americana Aretha Franklin, supranumita „regina muzicii soul“, a murit la varsta de 76 de ani din cauza unui cancer pancreatic.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cantareata americana Aretha Franklin, care se lupta de mai multi ani cu cancerul, a murit la Detroit, la varsta de 76 de ani, potrivit presei americane.

"Regina muzicii soul" s-a aflat in ultimele zile la domiciliu, sub ingrijiri medicale.

Nascuta in Memphis, pe 25 martie 1942, Aretha Franklin a invatat de la artiste ca Mahalia Jackson şi Clara Ward. A colaborat mai intai cu casa de discuri Columbia, care nu a reuşit sa ii incadreze vocea şi stilul. in 1966, s-a mutat la Atlantic Records, iar producatorul Jerry Wexler a reşit sa o aduca in lumina reflectoarelor. in urmatorii doi ani, a devenit cunoscuta in intreaga America şi in Europa.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Lady Soul”- un simbol al mandriei persoanelor de culoare- a fost premiata de Martin Luther King, in timp ce imaginea sa a aparut pe coperta revistei Time. A lansat 41 de albume de studio, a colaborat cu nume precum James Brown, Dionne Warwick, Luther Vandross, Eurythmics şi Lauryn Hill.

in anii 1980, a aparut in comedia „The Blues Brothers ”, a intrat in topuri cu „Who's Zooming Who?” şi a lansat un duet cu George Michael, „I Knew You Were Waiting (For Me)”.

in urma cu doi ani, a interpretat melodia „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” la ceremonia Kennedy Center Honours, organizata de Barack Obama, preşedinte al Statelor Unite.

Coverul piesei „Respect” a lui Otis Redding a devenit, in interpretarea ei, un imn feminist care a transformat-o intr-un simbol al mişcarilor pentru drepturile civile şi ale femeilor. In 1987, ea a devenit prima femeie care a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.

In 2015, a primit Presidential Medal of Freedom.

A caştigat, intre altele, 18 premii Grammy, iar dupa o cariera de şase decenii a anuntat- in 2017- ca se retrage.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI