Close sidebar
Close sidebar

Argeş: Trei noi focare de pestă porcină africană, confirmate la un mistreţ şi la porci din gospodărie

Autorităţile din Argeş anunţă că trei noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţ, unul pe un fond de vânătoare din zona comunei Vultureşti, iar alte două în gospodării din comuna Vlădeşti.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Prefectura Argeş, analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane pe teritoriul fondului de vânătoare 24 Mâzgana din comuna Vultureşti, la un porc mistreţ găsit mort în pădure.

Citeste si: Fii revelația momentului în prim time show-ul care va ridica România în picioare. Înscrie-te pe casting.kanald.ro

Citeste si: Motivul pentru care un tânăr de 22 de ani s-a sinucis live pe un site de socializare

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

De asemenea, s-a confirmat virusul într-o exploataţie nonprofesională şi într-o gospodărie, în comuna Vlădeşti.

În aceste condiţii, au fost stabilie zonele de protecţie care inclus localităţile învecinate celor în care a fost confirmată boala, iar în ceea ce priveşte focarul de PPA la mistreţ, se vor aplica măsurile specifice propuse de Direcţia Sanitară Veterinară Argeş, „inclusiv vânarea tuturor exemplarelor din zona infectată prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul”.

Citeste si: Prodecanul de la Teologie a demisionat după declarațiile privind violul

Citeste si: Adrian de la Puterea Dragostei, mărturii incendiare: "Mama a făcut atac de panică când a auzit. A durat vreo șase luni până să-și revină din șocul acesta"

Conform autorităţilor argeşene, în zona infectată sunt 192 de exemplarede mistreţi, iar în zona tampon, conform datelor deţinute de Garda Forestieră Argeş, sunt 106 animale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI