Arhiepiscopia "Dunarii de Jos" a anuntat, vineri, ca in perioada 27-30 noiembrie 2016 va organiza mai multe evenimente pentru Sarbatorirea Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galati.

Astfel, duminica, incepand cu ora 15.00, va avea loc procesiunea "Calatori pe cararile sfintilor" cu racla moastelor Sfintei Mucenite Filofteia, adusa la Galati de la Bucuresti de o delegatie a Patriarhiei Romane pe traseul Universitatea "Dunarea de Jos" – Catedrala Arhiepiscopala. Dupa acest moment ca avea loc o slujba speciala pentru primirea moastelor Sfintei Filofteia si de priveghere, dar si o slujba a Acatistului Sfantului Apostol Andrei, urmata de o serie de cateheze

si meditatii duhovnicesti. 
Luni vor avea loc seminarii si expozitii pe teme religioase la Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos si la Teatrul Muzical Nae Leonard.

Marti, la Catedrala, va avea loc Sfanta Liturghie arhieresca, urmata de programe cultural-educative la Capela "Sfantul Apostol Andrei" a Seminarului Teologic, dupa care va fi un program liturgic si catehetic organizat pentru angajatii platformei siderurgice "ArcelorMittal", cu prilejul aducerii moastelor Sfantului Andrei la capela combinatului. De la ora 18.00 este programata slujba de priveghere inchinata Sfantului Apostol Andrei. in continuare, la ora 19.00, va incepe "Pelerinajul luminii", inchinat Sfantului Andrei, care se va desfasura pe traseul: Catedrala Arhiepiscopala – capela "Sfantul Apostol Andrei" a Seminarului Teologic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Miercuri, dupa programul liturghic de la Catedrala Arhiepiscopala, de la ora 12.00, se vor oferi pachete cu alimente sau hrana calda pentru 20 de familii sarace din fiecare parohie. Apoi, de la ora 13.00, ASCOR "Sfantul Apostol Andrei" – Galati, impreuna cu reprezentanti ai filialelor ASCOR din tara, vor sustine un concert de colinde.

Evenimentele continua si de Ziua Nationala, cand de la ora 8.00 va fi oficiata Sfanta Liturghie, iar de la ora 10.00

Te-Deum, atat in Catedrala Arhiepiscopala, cat si in toate bisericile.

Sursa: news.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si