Close sidebar
Close sidebar

Arhiepiscopia Tomisului obliga profesorii de religie sa participe la marsul impotriva avortului si sa le spuna elevilor despre eveniment

Arhiepiscopia Tomisului cere imperativ, printr-o adresa trimisa Inspectoratului scolar Judetean Constanta, ca profesorii de Religie sa participe la „Marsul pentru viata”. Potrivit adresei, Arhiepiscopia sustine ca Inspectoratul are obligatia sa ia parte la acest eveniment, iar elevii trebuie sa fie informati despre acesta.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Asociatia Secular-Umanista solicita ca scolile sa nu mai fie folosite ca propaganda fundamentalist religioasa. Arhiepiscopia Tomisului cere Inspectoratului scolar Constanta sa „invite” toti profesorii de Religie din orasul Constanta la evenimentul „Marsul pentru viata”, manifest impotriva avorturilor, co-organizat de Biserica Ortodoxa Romana potrivit unei adresa din 20 martie, pusa la dispozitie de catre Asociatia Secular-Umanista.

Mai mult, potrivit documentului, Inspectoratul are „obligatia” sa participe la evenimentul care va avea loc in orasul Constanta pe 26 martie, printr-un protocol semnat intre B.O.R si Ministerul Educatiei. Mai mult, profesorii au obligatia sa informeze elevii despre eveniment.  

„Aveti obligatia ca impreuna cu toti profesorii de religie sa participati la aceasta actiune, dat find protocolul dintre B.O.R.si M.E.N, privind dubla subordonare a profesorului de religie. La randul lor, profesorii de religie au obligatia sa afiseze materialele primite in scolile in care predau si sa informeze cadrele didactice, elevii si parintii acestora (pe cat posibil), despre evenimentul prezentat.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Daca este necesar, in functie de lista de prezentam Departamentul Cultural Educational va elibera ulterior, fiecarui profesor, o adeverinta sa certifice implicarea in aceasta actiune”, arata adresa Departamentului Cultural-Educational al Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI