La aterizare, artiștii au fost trecuţi printr-un culoar special, medicii le-au verificat starea de sănătate, iar ei au completata câteva formulare. Potrivit digi24.ro, ei au plecat spre casă și vor fi supervizaţi 14 zile.

Printre adulti s-a aflat și viceprimarul din Mioveni, Aurel Costache. „Nu am avut spectacole. S-au amânat, am stat mai mult în hotel. Au fost atenți și ei, personalul hotelului, toți, de la A la Z, au purtat măști”, declara el, înainte de sosirea în România.

Citeste si: VIDEO| Virusul ucigaș ar putea fi deja în România. Următoarele zile sunt critice

Artiștii din Mioveni, întâmpinați cu măsuri speciale

Viceprimarul Mioveniului a dezvăluit, totuşi, că într-una dintre zile, au fost într-o excursie la un obiectiv turistic ce este, de regulă, extrem de aglomerat şi care, între timp, a fost închis publicului ca măsură de a mai împiedica răspândirea coronavirusului.

Viceprimarulul din Mioveni, Aurel Costache/ FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus a recomandat un set de măsuri pentru aeroporturi:

• Instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este ≥ 38o. Implementarea acestei măsuri se va decide, luni, 27.01.2020, cu toţi factorii decizionali.

• Asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregătite de INSP – CNSCBT la porţile îmbarcare/sosire, control paşapoarte, zone de aşteptare etc.)

• Expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afişe informative (pregătite de INSP – CNSCBT la porţile îmbarcare/sosire, control paşapoarte, zone de aşteptare etc.);

• Asigurarea permanenţei de asistenţă medicală (24/24 – 7/7), în cadrul cabinetelor medicale din aeroporturi, către care vor fi îndrumaţi pasagerii ce prezină simptomatologie respiratorie/febră;

• Asigurarea cabinetelor medicale din incinta aeroporturilor cu cantităţi suficiente de materiale de protecţie pentru personal (măşti şi mănuşi, precum şi cu dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe;

• Asigurarea personalului aeroporturilor care vine în contact nemijlocit cu pasagerii, cu cantităţi suficiente de materiale de protecţie (măşti şi mănuşi), precum şi cu dezinfectanţi pentru măini şi suprafeţe.

Citeste si: Informații de ultimă oră: România se pregătește pentru lupta cu virusul mortal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si