Pentru perisoare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600g carne tocata (amesteca vita si porc), 1 ceapa, 2 oua, 20 gr faina, 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita piper.
Ciorba va avea un gust deosebit daca veti pune legume din belsug. Pentru ciorba de perisoare aveti nevoe de: 2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ml ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 5 rosii mici, 800 gr oase de porc fara carne, 1 legatura de patrunjel..
Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro
Mod de preparare
1. Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga oasele de porc portionate apoi se adauga cca 3-4 l apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa fiarba.
2.
3. In acest timp formam perisoarele: ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
4. Pregatim un bol cu apa, umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, ca dimensiune “cat o nuca”.
5. Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una, fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 10 -12 min la foc potrivit.
6. Perisoare cand sunt fierte vor pluti, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu patrunjel tocat si smantana.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro