Milioane de tineri din toata lumea impartasesc acelasi obicei. In drum spre scoala sau spre munca, asculta muzica in casti.

Playlist-ul se regaseste- cel mai adesea- in telefonul personal si desi dispozitivele ii avertizeaza pe utilizatori atunci cand volumul e prea mare, cei mai multi prefera sa il ignore.

Citeste si: Producătorii din România ignorați în dauna produselor din afară! La sat găsim totul mai ieftin și mai bun, dar preferăm să cumpărăm de la străini!

Melodiile preferate ii izoleaza, spun ei, de vacarmul orasului.

Nepasarea dauneaza grav, ne transmite Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a anuntat recent ca jumatate dintre tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 35 de ani, adica peste 1 miliard de persoane, risca sa isi piarda auzul din cauza expunerii prelungite si excesive la sunete puternice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Numarul pacientilor tineri a crescut de cand castile au devenit o moda. Daca in trecut aveau peste 45 de ani, pacientii au acum si varste cuprinse intre 25 si 35 de ani 0

Citeste si: Ce spune antrenorul celor doi MONȘTRII care au bătut cu bestialitate o fată la Dej! "Erau băieți inteligenți, dar..."- Cuvintele care spun totul despre comportamentul lor!

Medicii spun ca ne putem proteja usor. Important e sa tinem cont de doua lucuri:

1. Nu ascultati la un volum mai mare de 60% din cate poate dispozitivul personal, mai mult de 60 de minute o data. Faceti pauze si protejati-va auzul.

2. In cazul castilor care se introrduc in urechi o regula buna ar fi sa putem auzi o conversatie purtata la nivel normal cand cineva vorbeste langa noi 18:34

5% din populatia lumii sufera de pierderi ale auzului.

Citeste si: Un băiețel s-a născut pe 13 februarie la Timișoara și e cu totul special! Oare ce spune semnul acesta despre el? Până și părinților nu le-a venit să creadă că așa ceva s-a întâmplat!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si