Iata o reteta a regretatului gastronom Radu Anton Roman.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6-8 kg de miel, sare, piper, ulei, 200 g de unt, 2 pahare de vin alb, usturoi verde si o capatana de usturoi vechi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Se piseaza usturoiul. Mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe din afara; pe dinauntru se curata cu un servet udat in apa cu otet. Se freaca intens carnea cu sare, usturoi si piper, apoi cu ulei Se asaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins si, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus. Se inteteste focul. Se unge cat de des cu grasime carnea, pana prinde crusta si culoare”, se arata in reteta gastronomului, potrivit adevarul.ro.

Dupa ce carnea prinde crusta, se adauga si vinul, apoi ungem din cand in cand carnea cu unt. Se adauga si usturoiul peste carne si sos. In cele din urma punem si usturoiul verde, apoi il mai lasam zece minute la cuptor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si