Iata o reteta a regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6-8 kg de miel, sare, piper, ulei, 200 g de unt, 2 pahare de vin alb, usturoi verde si o capatana de usturoi vechi.
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
"Se piseaza usturoiul. Mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe din afara; pe dinauntru se curata cu un servet udat in apa cu otet. Se freaca intens carnea cu sare, usturoi si piper, apoi cu ulei Se asaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins si, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus.
Dupa ce carnea prinde crusta, se adauga si vinul, apoi ungem din cand in cand carnea cu unt. Se adauga si usturoiul peste carne si sos. In cele din urma punem si usturoiul verde, apoi il mai lasam zece minute la cuptor.