Close sidebar
Close sidebar

Asta e secretul fripturii de miel. Greseala pe care o fac toate gospodinele

Alaturi de ouale rosii si pasca, friptura de miel e nelipsita de pe mesele romanilor in ziua de Paste. Regreatul gastronom si jurnalist Radu Anton Roman a dezvaluit in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” cateva lucruri esentiale pentru a prepara o friptura gustoasa.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Iata o reteta a regretatului gastronom Radu Anton Roman.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6-8 kg de miel, sare, piper, ulei, 200 g de unt, 2 pahare de vin alb, usturoi verde si o capatana de usturoi vechi.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Se piseaza usturoiul. Mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe din afara; pe dinauntru se curata cu un servet udat in apa cu otet. Se freaca intens carnea cu sare, usturoi si piper, apoi cu ulei Se asaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins si, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus.

Se inteteste focul. Se unge cat de des cu grasime carnea, pana prinde crusta si culoare”, se arata in reteta gastronomului, potrivit adevarul.ro.

Dupa ce carnea prinde crusta, se adauga si vinul, apoi ungem din cand in cand carnea cu unt. Se adauga si usturoiul peste carne si sos. In cele din urma punem si usturoiul verde, apoi il mai lasam zece minute la cuptor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI