Asta e secretul sarmalelor in foi de vita! Nu ai mancat ceva mai bun
Nu exista mancare mai gustoasa decat o portie zdravana de sarmalute in frunza de vita, culeasa anul acesta. E prima data cand gospodinele incearca foile puse la saramura inca de acum doua luni si... ne spun secretul retetei.
Mama Zamfira are 82 de ani si la viata ei a facut mii de sarmalute, in diferire foi. Dar parca niciuna nu se compara la gust cu cea de vita de vie, pe care gospodina a conservat-o deja cu sare si cu boabe de porumb.
Acum, ca ati aflat si secretul, sa trecem la treaba. Ca e cale lunga pana cand vom opri focul, iar pofta e pe masura asteptarii.
Asadar, avem nevoie de un kg de carne de curcan, doua cepe dolofane, un pumn zdravan cu orez, sare cat incape intre trei degete si o ploaie de piper.
Separat, maruntiti o legatura de patrunjel, pregatiti o crenguta de cimbru si cateva frunze de leustean. Va veni si vremea lor.
Cu toate asezate, urmeaza cea mai mare incercare: impaturirea sarmalutelor, o piatra de moara pentru multi dintre noi, si o nimica toata pentru mama Zamfira.