Noua universitate a luat nastere la initiativa Facultatii de Stiinte Juridice, Sociale si Politice din cadrul UDJG si a este acreditata de Senatul Universitatii si va incepe sa functioneze cu data de 10 octombrie.

Modelul este unul inspirat de la institutii similare din Franta si Belgia care au fost vizitate de catre reprezentantii universitatii galatene. "Universitatea varstei a treia vine ca un raspuns la fenomenul imbatranirii demografice, incercand, totodata, sa-i faca pe seniori sa inteleaga ca 'batranetea se instaleaza mai intai in mintea noastra'", a explicat profesoara universitara Violeta Puscasu, prodecan al Facultatii de Stiinte Juridice,

Sociale si Politice din cadrul UDJG, noteaza cei de la viata-libera.ro

In Galati traiesc in jur de 45.000 de persoane care au varste de peste 55 de ani si multi chiar s-au aratat incantati de aceasta initiativa.

Profesorii care vor preda cursuri la aceasta universitete o vor face in mod voluntar, fara sa fie platiti.

Inscrierile au loc intre 29 august si 20 septembrie si in total sunt disponibile 250 de locuri iar candidatii trebuie sa plateasca o unica taxa de 50 de lei pentru gestionarea dosarelor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si