Folosind un telescop de la Universitatea Stanford, „în timp ce erau în stare de ebrietate”, cei doi au transmis un semnal radio care urmărea să arate oricăror extratereștri care orbitează în jurul stelei Altair cum arată pământenii.

Acum, o echipă de astronomi de la Universitatea din Hyogo speră că vor primi în sfârșit răspunsul pe care l-au așteptat și vor demonstra că viața extraterestră există, potrivit Daily Mail

Citește și: O stewardesă a vărsat o băutură fierbinte pe o fetiță de 10 ani, iar compania aeriană a dat vina pe copil

Ei au poziționat un uriaș radiotelescop în orașul Saku pentru a primi un răspuns de la orice planetă care orbitează Altair, una dintre cele mai strălucitoare stele de pe cerul nopții.

Citește și: Un meteorit vechi de 3000 de ani, găsit lângă un lac din Elveția, a fost folosit ca armă „extraterestră”

Ziua de 22 august 2023 este considerată data cea mai probabilă pentru un răspuns, deși nu este clar cât de realiste sunt așteptările echipei de a primi efectiv un răspuns.

Steaua strălucitoare Altair

Steaua strălucitoare Altair

Ce mesaj a fost trimis către extratereștri

Semnalul radio original a fost transmis de Morimoto și Hirabayashi de la Stanford pe 15 august 1983 și a constat în 13 desene, potrivit ziarului japonez The Asahi Shimbun.

Aceste 13 desene – decodificate în semnale și trimise similar informațiilor dintr-un e-mail – descriu evoluția vieții pe Pământ, de la organisme unicelulare la pești, o șopârlă, o maimuță și o familie de oameni.

Citește și: Descoperire incredibilă: timpul trece de cinci ori mai lent în acest punct din spațiu

Schițele brute arată, de asemenea, ceea ce pare a fi un pește urcând din apă pe uscat – un pas timpuriu în evoluția umană – un om făcând cu mâna și, în mod bizar, cuvântul „toast”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Patru decenii mai târziu, o echipă condusă de Shinya Narusawa de la Universitatea din Hyogo folosește o antenă de peste 64 de metri în diametru numită Usuda Deep Space Center din Saku, în speranța de a detecta un răspuns.

Citește și: VIDEO- Guvernul american deține dovezi ale existenței extratereștrilor. Mărturiile unor piloți și ale unui fost ofițer de informații. „A trebuit să fiu atent la detaliile pe care le spun pentru că există o investigație asupra mea ca denunțător”

Potrivit The Asahi Shimbun, 22 august 2023 a fost considerată data cea mai probabilă pentru un a primi un răspuns de la extratereștri, deoarece este a șaptea zi a celei de-a șaptea luni lunare din calendarul lunisolar tradițional japonez.

Narusawa a subliniat că exoplanete, adică planete din afara sistemului nostru solar, sunt descoperite tot timpul și se crede că mai există miliarde.

„Un număr mare de exoplanete au fost detectate încă din anii 1990”, a declarat Narusawa pentru The Asahi Shimbun.

„Altair poate avea o planetă al cărei mediu poate susține viața.”

„Cred în extratereștri, dar sunt greu de găsit”

Altair se află la 16,7 ani lumină distanță în constelația Aquila și este una dintre cele mai strălucitoare stele de pe cer.

Nu există planete cunoscute pe orbită în jurul ei, deși nu este clar dacă Morimoto și Hirabayashi știau acest lucru atunci când au transmis mesajul de la Universitatea Stanford.

Cu toate acestea, nu este sigur că Altair nu are nicio planetă, iar cercetătorii speră la un răspuns la mesajul lor care să indice o anumită formă de viață.

Potrivit unui raport din 2008 al lui Gizmodo, duo-ul a venit cu ideea „când erau beți” și se așteptau la un răspuns încă din 2015, dar acesta nu a venit.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Hirabayashi a sperat că mesajul a fost primit de extratereștri în sistemul stelar Altair în 1999, înainte de a transmite un răspuns către Pământ.

„Cred în extratereștri, dar sunt foarte greu de găsit”, a declarat el pentru Gizmodo atunci.

De ce nu ne-au vizitat extratereștri până acum

Deși pare să fie doar amuzament din partea astronomilor, experții sunt în general de acord că există viață în afara Pământului.

Unii detractori citează lipsa de dovezi privind existența civilizațiile extraterestre și diverse estimări ridicate pentru probabilitatea lor- cunoscută în mod obișnuit sub numele de paradoxul Fermi.

Cu alte cuvinte, dacă există viață extraterestră, de ce nu am găsit nicio dovadă pentru aceasta?

Dr. Gordon Gallup, biopsiholog la Universitatea din Albany, are un răspuns potențial.

El crede că extratereștrii pot fi prea speriați de oamenii „periculoși” și „violenți” pentru a vrea să vină aici. Într-o lucrare publicată anul trecut, el a scris: „Dacă există viață inteligentă în altă parte, ei pot considera oamenii ca fiind extrem de periculoși”.

„Poate că acesta este motivul pentru care nu există dovezi sau dovezi convingătoare ale inteligenței extraterestre – prezentăm un risc prea mare și ei nu vor să fie descoperiți”.

Alte răspunsuri probabile pentru paradoxul Fermi este că, la fel ca noi, extratereștrii nu au dezvoltat suficientă tehnologie pentru a stabili contactul cu lumi aflate la miliarde de ani lumină distanță.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si