Close sidebar
Close sidebar

Asteroidul cu miez de aur, care valorează mai mult decât economia mondială, "vânat" de pământeni. "Ar putea schimba totul"

Asteroidul cu miez de aur, care valorează mai mult decât întreaga economie mondială, este dorit nu doar de oamenii de știință, ci și de puternicii planetei. NASA pregătește o misiune de abordare a rocii spațiale.

Sorin Negru,

NASA vrea să atace asteroidul 16 Psyche

[Sursa foto: NASA]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oamenii de știință de la NASA sunt pe cale "să pună mâna" pe un asteroid de 10.000 de cvadrilioane de dolari într-o misiune care începe la sfârșitul acestui an, informează Metro.co.uk.

Citește și: "Să mutăm Pământul mai departe de Soare". Astronomii au găsit soluția la încălzirea globală?

Inginerii și tehnicienii de la Cape Canaveral pregătesc naveta spațială Psyche pentru decolare, care este programată pentru data de 5 octombrie 2023.

Misiune NASA pentru asteroidul 16 Psyche

Misiunea își propune să studieze această rocă spațială care ar putea valora mai mult decât întreaga economie globală.

Roverul va călători către asteroidul unic bogat în metale care orbitează Soarele între Marte și Jupiter, la aproximativ 500 milioane de kilometri de Pământ.

Lansarea NASA, pregătită pentru 5 octombrie 2023. 

[Sursa foto: NASA]

Asteroidul, numită 16 Psyche, are cel mai probabil un miez de fier, nichel și aur în valoare de 10.000 de cvadrilioane de dolari. În prezent, întreaga economie globală este estimată la aproximativ 110 trilioane de dolari, deci de mii de ori mai puțin.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Într-o declarație de presă, NASA a transmis: „Cu mai puțin de 100 de zile înainte de lansare, echipe de ingineri și tehnicieni lucrează aproape non-stop pentru a se asigura că roverul este gata să parcurgă 2,5 miliarde de mile către un asteroid bogat în metale care ar putea spune mai multe despre nucleele planetare și despre cum se formează planetele".

De ce nu a fost lansată misiunea NASA în 2022

Echipa misiunii a finalizat recent o campanie cuprinzătoare de testare a software-ului de zbor și l-a instalat pe navă spațială, depășind obstacolul care l-a împiedicat pe Psyche să-și facă data inițială de lansare din 2022.

„Eu și echipa de tehnicieni numărăm acum zilele pentru lansare”, a spus Henry Stone, managerul de proiect al Psyche de la Laboratorul de propulsie cu reacție al NASA din California de Sud.

„Concentrarea noastră s-a mutat către finalizarea în siguranță a închiderii mecanice finale a navei spațiale și pregătirea echipei pentru operațiuni. Echipa desfășoară numeroase activități de formare pentru a se asigura că suntem pregătiți integral. Este o perioadă foarte aglomerată, dar toată lumea este foarte entuziasmată și așteaptă cu nerăbdare lansarea”, a mai spus șeful misiunii NASA.

Peste câți ani asteroidul 16 Psyche va fi ajuns din urmă

Psyche este programat să se lanseze din Complexul de lansare spațială 39A la Centrul Spațial Kennedy, cu oportunități suplimentare programate până pe 25 octombrie. Va fi prima lansare interplanetară a rachetei Falcon.

După ce a scăpat de gravitația Pământului, naveta spațială Psyche va folosi propulsia electrică solară pentru a-și îndeplini călătoria de șase ani către 16 Psyche.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

NASA spune că asteroidul, care măsoară aproximativ 200 de km. în punctul său cel mai lat, prezintă o oportunitate unică de a explora un corp bogat în metale care ar putea face parte dintr-un nucleu inițial de construcție al unei planete timpurii.

Odată ce nava spațială ajunge la Psyche în centura principală de asteroizi dintre Marte și Jupiter, va petrece cel puțin 26 de luni orbitând roca, adunând imagini și alte date care vor spune oamenilor de știință mai multe despre istoria sa și din ce este alcătuită roca prețioasă.

„Mergem înainte cu proiectul”, a spus Luis Dominguez, responsabilul de sisteme și electricitate pentru operațiunile de asamblare, testare și lansare.

„Suntem încrezători că în octombrie vom fi gata să apăsăm butonul de lansare. Pentru noi toți, vom fi încântați să lansăm această 'pasăre' spațială”. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI