"In cei 10 de ani de la aderarea la UE, Romania a facut progrese remarcabile in domeniul Justitiei.(...) Incercari de a reveni la situatii anterioare reformei, punerea sub semnul intrebarii a autoritatii hotatarilor judecatoresti sau a independentei magistratilor nu fac decat sa incetineasca acest progres si sa afecteze direct Romania.

Obiectul nostru este ca in justitie progresul sa devina ireversibil", a spus presedintele.

El a subliniat ca MCV se va incheia abia cand toate cele patru obiective majore ale Romaniei vor fi indeplinite, aratand insa ca, in ceea ce priveste Ministerul Public, Comisia Europeana nu a mai dat recomandari specifice, ci s-a concentrat asupra preventiei, ceea ce arata ca institutia si-a indeplinit indatoririle.

O problema majora ramane insa cea a atacurilor la adresa procurorilor si judecatorilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Atacurile la adresa procurorilor si judecatorilor au cunoscut in ultima perioada o crestere ingrijoratoare. De aceea, aparerea independentei si impartialitatii sistemului judiciar, precum si a reputatiei profesionale a magistratilor sunt cat se poate de necesare. O democratie consolidata si un stat de drept veritabil nu pot fi imaginate in absenta unui sistem judiciar independent si imun la factorii de presiune politica", a spus el.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Facebook


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si