Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Atenție când mergeți în concendiu! Vacanța este momentul în care un sistem sănătos se poate infecta cu diverse virusuri

Le așteptam cu nerăbdare tot anul și suntem entuziasmați când se apropie. Vorbim despre concedii și perioadele de relaxare, pe care adeseori le petrecem în diferite destinații de vacanță. Însă pe cât de relaxante sunt aceste momente pentru psihic, pe atât de riscante sunt din punct de vedere al sănătății, pentru că organizmul poate să dezvolte diferite infecții. Una dintre cele mai periculoase este cea cu virusul HPV, care se poate lua sub orice formă chiar și în cele mai inofensive situații.

Redactia Stirile Kanal D,

Atenție când mergeți în concendiu! Vacanța este momentul în care un sistem sănătos se poate infecta cu diverse virusuri

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cea mai așteptată perioadă a anului este și cea mai problematică din punct de vedere al sănătăți i. Vacanțele, fie că sunt la mare sau la munte, sunt momentele zero în care un organism sănătos se poate infecta cu diverse bacterii sau virusuri. Virusul HPV, spre exemplu, este unul dintre cele mai contagioase existente, iar modalitățile de transmitere sunt extrem de simple.

Citește și: EXCLUSIV- Capcanele postului. Nutriționist: ”Putem să ajungem să mâncăm, de fapt, ultra-procesat, ceea ce înseamnă foarte nesănătos”

Dr. Ioan Stoian, medic primar Obstretică-Ginecologie: „La un duș în care pacienta merge, stă, se sprijină și înainte a stat acolo o pacientă cu boala, este posibil ca secreția infectată de la pacientata infectată, să treacă la pacienta sănătoasă și aceasta să ia virusul HPV.

E surprinzător, dar este adevărat.”

Lenjeria de pat a unității de cazare, modalitatea de transmitere a unui virus

Într-o astfel de situație, orice element reprezintă un risc. Chiar și lenjeria de pat sau de baie a unității de cazare poate fi infestată, în cazul în care nu a fost spălată la temperaturi suficient de ridicate. Medicii recunosc că astfel de cazuri, metodele de prevenție sunt destul de puține.

Totuși, în cazul în care se dezvoltă o boală, aceasta nu este musai să necesite tratament.

Dr. Ioan Stoian, medic primar Obstretică-Ginecologie: „Nu orice infecție cu HPV trebuie tratată obligatoriu pentru că nu orice infecție cu HPV duce la leziune cervicală, pentru că virusul poate să existe în tractul genital și organismul să îl distrugă mai devreme sau mai târziu, iar boala să nu apară niciodată.”

Consultul la ginecolog poate depista, la timp, infecția cu HPV

Pentru că nu are simptome specifice, o astfel de infecție poate trece neobservată.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dr. Ioan Stoian, medic primar Obstretică-Ginecologie: „Infecția cu HPV nu are deloc simptomatologie și atunci ceea ce trebuie să facă femeia care trece peste o vară cu astfel de condiții de care am vorbit este să meargă la un consult ginecologic de rutină, moment în care își face și un test papanicolau și atunci descoperă că s-a infectat cu virusul HPV.”

Deși infecția cu acest virus este adeseori asociată cu dezvoltarea cancerului, medicii contrazic părerea generală.

Dr. Ioan Stoian, medic primar Obstretică-Ginecologie: „E adevărat, infecția cu tipurile oncogene foarte rele, agresive pot să determine un cancer genital, însă riscurile de cancer genital sunt de 6-8 la mie, deci o femeie care ajunge să se infecteze cu virusul HPV nu face obligatoriu în cancer de col. Există șansa ca să se trezească, să devină agresiv, dar nu se manifestă de azi pe mâine. Leziunile care apar la nivelul colului apar în decurs de un an, un an jumate, doi ani de zile, deci ai timp suficient să le descoperi în fază precanceroasă și să le rezolve atunci.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ciuda riscurilor pronunțate medicii susțin că o igiena atentă și minuțios realizată poate ține la distanță boala.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI