Close sidebar
Close sidebar

Ati auzit de claponi? Carnea unei astfel de pasari se vinde cu bani multi, iar afacerea asta o poate face oricine - Despre ce e vorba, aflati acum

Ati fi banuit vreodata ca un cocos poate fi la fel de scump ca icrele negre? Odata castrat, carnea lui devine extrem de frageda. Claponul este considerat o adevarata delicatesa peste hotare. Tocmai de aceea, pretul pe kilogram este extrem de piperat. Iata cum arata o afacere prospera cu astfel de pasari.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Cine ar fi crezut ca niste cocosi mandri, buni la casa omului ca ceas desteptator, pot deveni o adevarata mina de aur?

Cocosul de rang regal, a carui carne e la fel de scumpa precum caviarul, se numeste clapon. Am gasit cativa la o ferma din Maramures, unde traiesc in conditi de lux pentru niste pasari de curte. "Aici avem un grup de claponi, este un cocos castrat la o varsta frageda cand are 2 kilograme si crescut lent pe o durata de 8 luni de zile, avand un regim de viata linistit, in liberatate, cu multa verdeata", ne spune Iustin Diran.

Carnea de clapon este extrem de scumpa, iar asta din cauza mortalitatii crescute. Dupa castrare- o procedura si-asa straina de veterinarii din Romania, multi cocosi nu supravietuiesc.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"Sunt sensibili, mor foarte repede daca nu esti atent cu ei. Carnea este mult mai scumpa undeva la 80 de lei pe kilogramul de carcasa", ne mai spune barbatul.

Cei care traiesc, insa, dezvolta grasimea intramuscular. Astfel, carnea lor ti se topeste in gura.

AFACERE PROFITABILA

Afacerea cu claponi a morosenilor merge ca pe roate. Carnea gustoasa a cocosilor castrati este cautata mai ales de francezi, acolo unde exista o cultura de sute de ani.

In Franta, claponii sunt hraniti bio, cu plante crescute in gradina proprie a fermierilor.

Pe ulitele noastre, oamenii nici n-au auzit de claponi. "Ce?? Ceva fel de porci? Nu..

cresc in gospodaria omului.. ce sa fie? Claponi.. nu stiu.. Cocosi castrati nu am mai auzit", spun oamennii.

In Romania, carnea de clapon era servita, pe vremuri, la curtile boieresti. Acum, in Franta, Italia sau SUA, strainii o gatesc mai ales la sarbatori.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI