Mai exact, vorbim despre insula grecească Rhodos, care așteaptă turiști până la data de 15 noiembrie, cu rate de ocupare relativ ridicate, a transmis duminică, 28 august 2022, consilierul municipal din Rhodos, Thanassis Vyrinis, agenției de știri de stat Amna.

Citeste si: Cum va fi vremea în septembrie? Perioada perfectă pentru a merge la mare

Conform oficialului elen, anul acesta insula a doborât toate recordurile anterioare pentru sectorul turismului, inclusiv cel din anul 2019, cu sosiri depășind 1,8 milioane de turiști și estimându-se să ajungă până la 2,3 milioane până la sfârșitul anului.

Industria turistică locală își dorește acum să atragă europenii și în timpul iernii, vizați fiind mai ales pensionarii care doresc să petreacă lunile de iarnă într-un climat mai blând.

Grecii vor să atragă pensionarii în stațiunile turistice

Mai exact, 20 de hoteluri cu 5.000 de paturi vor rămâne deschise pe parcursul acestei ierni, în timp ce unele restaurante de pe insulă vor rămâne deschise și pot sprijini un plan al ministerului turismului de a atrage pensionari în Grecia în lunile noiembrie și decembrie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Conform autorităților elene, costul ridicat al încălzirii din cauza crizei energetice va compensa costul călătoriilor.

Citeste si: VIDEO- Avertizare de vreme extremă în Grecia. Vijelii și străzi inundate în insula Thassos

Vassilis Kikilias, ministrul Turismului din Grecia, a declarat sâmbătă, 27 august că au fost luate toate măsurile necesare pentru ca sezonul să se termine cât mai târziu anul acesta, potrivit jurnaliștilor de la  Ziare.com.

„Mesajele pe care le primim de la operatorii din domeniu sunt foarte încurajatoare; există cerere de pachete turistice pe tot parcursul toamnei și chiar în decembrie.

Și pentru că este extrem de important să fim mereu cu un pas înainte, de ceva timp am început discuții pentru a atrage pensionari nord-europeni și germani să petreacă aceste luni în Grecia, unde iarna este mai blândă și consumul de energie este mai mic în comparație cu propriile tari”, a transmis ministrul elen.

Citeste si: Vacanță cu final tragic pentru doi români aflați în Spania. S-au stins din viață pe plajă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si