Cu o luna si-un pic inainte de Craciun, 'nea Ioan a inceput deja sa-si ingrase portofelul. Dis de dimineata, a deschis larg poarta cocinei si i-a invitat pe musterii sa-i arvuneasca porcii.

De cateva zile, ograda pensionarului este mai ceva ca poiana lui Iocan. Vecinii inspecteaza cotetele si despica preturile-n patru mai aprig ca-ntr-o dezbatere politica.

Proprietarul celor 8 capete de purcei tine si cu dintii de pret.

Are si motive! Godacii lui sunt crescuti cu hrana bio si garanteaza ca vor fi cei mai fragezi, pe masa de sarbatori.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Norocul porcului ca astfel de practici au ramas doar amintiri din epoca de aur. Nea Ioan se jura ca godacii lui vor fi asomati ca la carte si, cat ai zice peste, proaspatul proprietar va pleca fericit, cu carnatii-n punga.

O pereche de purcelusi de lapte costa 360 de lei, iar un godac de 30 de kilograme, 250 de lei. Cei care cantaresc peste o suta de kilograme se vand cu 8, 9 lei kilogramul.

In piete, slanina costa 25 lei kilogramul, sunca 43 de lei, toba 30, carnatii variaza intre 16 si 30 de lei, iar rulada 35. Iar jumarile sunt adevarate delicatese: 45 de lei kilogramul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si