Close sidebar
Close sidebar

Australia a luat decizia de a se alătura boicotării diplomatice a Jocurilor Olimpice de la Beijing

Premierul Scott Morrison a declarat miercuri faptul că Australia se va alătura Statelor Unite ale Americii într-un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing. Această decizie a venit în urma încălcării drepturilor omului în provincia Xinjiang din China.

Alexandra Bercea,

Australia a luat decizia de a se alătura boicotării diplomatice a Jocurilor Olimpice de la Beijing

[Sursa foto: news.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Faptul că Australia s-a alăturat boicotului nu este o surpriză, având în vedere că în ultimii ani relațiile cu China s-au deteriorat: "O fac pentru că este în interesul naţional al Australiei. Este lucrul corect de făcut", a spus Scott Morrison, miercuri. 

Citeste si: Medaliile de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor fi inspirate de vechi pandantive chinezești de jad

China, acuzată că respinge oportunităţile de îmbunătățire a relațiilor cu Australia

Australia a luat decizia de a se alătura boicotării diplomatice a Jocurilor Olimpice de la Beijing

[Sursa foto: news.ro]

Citeste si: Criza din China golește sacul moșului

Scott Morrison acuză faptul că oportunităţile de îmbunătăţire a relaţiilor sunt respinse de China. De asemenea, insistă că Australia rămâne deschisă discuțiilor bilaterale.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

La această decizie, Ambasada Chinei în Australia a răspuns deciziei: "Munţii nu pot opri curgerea râului în mare. Succesul Australiei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing depinde de performanţa sportivilor australieni, nu de prezenţa oficialilor australieni şi de poziţiile politice ale unor politicieni australieni”. 

Vina pentru starea actuală a relaţiilor China-Australia ţine direct de partea australiană

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, acuză SUA de încălcarea "neutrităţii politice în sport”. De asemenea, a spus că boicotul propus este "bazat pe minciuni şi zvonuri". 

Cele două țări sunt marcate de tensiuni puternice. SUA au acuzat China de genocid în reprimarea minorităţii uigure predominant musulmane din regiunea de vest Xinjiang.

Beijing a negat această acuzație cu fermitate.

De asemenea, relațiile sunt  tensionate din cauza suprimării libertăţilor politice în Hong Kong de către China. O altă cauza este cea a preocupărilor faţă de jucătoarea chineză de tenis Peng Shua. Aceasta nu a mai fost văzută de câteva săptămâni după ce a acuzat un înalt oficial guvernamental de viol.

Citeste si: Program gimnastică Jocurile Olimpice 2021: Maria Larisa Holbură, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu

 

Sursa: news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI