Close sidebar
Close sidebar

Autobuze școlare goale în centrul unui oraș din Ucraina. Sutele de copii uciși în războiul lui Putin, comemorați de 1 Iunie

Ziua copilului este una tristă în Ucraina. Mii de copii au fost uciși, răniți sau lăsați orfani de armata rusă în invazia începută de Rusia în urmă cu mai bine de trei luni. Alte milioane de copii au fost nevoiți să își părăsească țara pentru a fugi de război.

Sorin Negru,

Ziua copilului în Ucraina, o zi neagră în anul 2022

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

1 Iunie în Ucraina. În centrul orașului Liov au fost expuse autobuze școlare goale, în memoria celor 243 copii ucraineni uciși în războiul comandat de Vladimir Putin.

Citeste si: Rușii continuă bombardamentele în Ucraina și de Ziua Copilului

Manifestul cu autobuze școlare din centrul orașului ucrainean a avut titlul: „O excursie care nu va avea loc niciodată”, potrivit Nexta TV.  

Citeste si: Ucraina simplifică procedura de adopţie a copiilor ucraineni printr-un ”proces digital rapid”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Astăzi, autobuzele școlare din Piața Centrală sunt goale. 243 de copii nu vor mai veni niciodată la Liov", a scris primarul orașului din vestul Ucrainei, Andrii Sadovoi pe Telegram.

Pe scaunele fără copii din autobuze au fost puse jucării, ghiozdane sau animale de pluș, ca simbol al copilăriei pierdute din cauza războiului.

Potrivit UNICEF, cel puţin 262 de copii au fost ucişi şi 415 răniţi în atacuri în cele aproape 100 de zile de război din Ucraina. De asemenea, 5,2 milioane de copii ucraineni au nevoie de asistenţă umanitară. 

Numărul copiilor uciși în zonele ocupate de ruși rămâne necunoscut

Cifrele prezentate nu includ victimele din teritoriile ocupate deja de ruși ori din zonele unde continuă luptele.

Asta înseamnă că numărul copiilor decedați poate fi și mai mare.

Din cei 243 de copii uciși, unii au murit împușcați în timp ce se aflau în mașină, alături de părinții lor care se refugiau din calea războiului, alții și-au pierdut viața în urma bombardamentelor rușilor sau a rănilor grave suferite.

Potrivit procuraturii generale din Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei și până acum, pe lângă numărul mare de morți și răniți, au fost avariate peste 1.900

de instituții de învățământ, dintre care 180 au fost complet distruse.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI