Edilii, la propunerea Politiei Locale, au stabilit sa echivaleze doua animale de companie cu o persoana, in sensul ca cine are in casa doua pisici sau doi caini, chiar si un caine si o pisica, sa plateasca cheltuielile corespunzatoare unei persoane.

„Orice animal de companie din cadrul unei familii care locuieste intr-un apartament este considerat membru al familiei respective, pentru ca am observat ca asa este promovat peste tot in lume si va fi luat in calcul la toate utilitatile pe care le plateste o familie.

La propunerea asociatiei de proprietari sau locatari, animalele de companie vor fi inregistrate la plata utilitatilor, dar si curatenie pe casa scarii, iluminat, care reprezinta cheltuieli indirecte ale asociatiei de proprietari, iar pentru cheltuielile contorizate, in functie de numarul de membri de familie, se va considera ca doua animale de companie inseamna un membru de familie“, a spus primarul Cristi Misaila, propunerea fiind acceptata de cei prezenti al dezbaterea publica.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In cadrul intalnirii s-a mai hotarat ca persoanele care detin mai mult de doua animale, fie ca vorbim de apartamente la bloc, fie de case, daca nu au acordul asociatiei de proprietari sau al vecinilor, sunt obligate sa le gaseasca stapani ori sa le predea la adapostul public de animale, pentru gasirea unor familii de adoptie.

Nu doar cainii si pisicile au fost subiect de discutie, ci s-au pus restrictii fata de numarul de animale domestice pe care le pot creste cetatenii care locuiesc la case.

Astfel, s-a considerat ca 20 de pasari este suficient pentru a fi crescute intr-o gospodarie, iar proprietarii de cai trebuie sa faca dovada unui atelaj pentru agrement care sa respecte traseele stabilite pentru vehiculele de tractiune animala.

Anul trecut, printr-un regulament asemanator, care nu a trecut de votul consilierilor, s-a incercat interzicerea proprietarilor sa mai creasca caini si pisici in blocuri fara acordul vecinilor si al asociatiilor de proprietari din care fac parte. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si