Desi faianta si gresia au proprietati impermeabile, acest lucru nu este valabil si pentru rosturile dintre placi. Prin urmare, procesul de hidroizolatie baie devine o necesitate nu doar pentru confort, ci si pentru evitarea unor pagube si costuri asociate reparatiilor.

Lipsa unei hidroizolatii corecte in baie se poate manifesta in timp prin aparitia igrasiei si a mucegaiului pe pereti, degradarea finisajelor si chiar desprinderea lor, inclusiv inundarea altor camere.

Pentru evitarea acestor consecinte, este nevoie de o lucrare corect executata de hidroizolare a pardoselii. In amenajarea bailor, realizarea hidroizolatiei este o etapa esentiala, mai ales daca proprietarii se orienteaza catre un dus walk-in.

Avantajele unei hidroizolatii corecte in baie

Hidroizolarea bailor este necesara in contextul in care aceast spatiu este supus constant umezelii. Acest lucru se aplica si bucatariei. Fara hidroizolarea pardoselii, in timp vor aparea scurgeri, tencuiala se va exfolia si finisajele vor deveni inestetice. Pagubele si costurile asociate reparatiilor pot fi evitate prin planificarea hidroizolatiei in timpul constructiei sau renovarii locuintei, asa cum sfatuiesc inclusiv specialistii de la Econstrukt.

Citeste si: Aplicația care îi ajută pe turiști

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Prin impermeabilizare sunt evitate scurgerile si formarea de mucegai pe pereti. Acesta din urma nu numai ca este foarte inestetic, dar are efecte negative asupra confortului si sanatatii persoanelor din locuinta. Hidroizolarea unei bai elimina grija inundarii altor camere si costurile investitiilor pe care va trebui sa le faci odata cu deteriorarea instalatiilor si finisajelor din baie, ca urmare a scurgerilor si umezelii.

Avantajele produselor Econstrukt pentru baia ta

Succesul unei hidroizolatii consta in mai multi factori, printre care indemanarea persoanei care efectueaza lucrarea si calitatea materialelor. In catalogul Econstrukt gasesti diverse produse destinate hidroizolarii baii, bucatariei si balconului. In continuare, poti afla mai multe informatii utile despre cateva dintre aceste produse.

Kit pentru hidroizolatie pe baza de cauciuc modificat cu polimeri Bison Rubber Seal

Acest kit se preteaza pentru lucrarile de etanseizare in baie, dar si pentru aplicatii in spatiul exterior. Se aplica usor, are o elasticitate foarte mare si ofera protectie sporita impotriva razelor UV si a fenomenelor meteorologice extreme. Potrivit echipei Econstrukt, acest kit poate fi utilizat pe aproape orice tip de material.

Banda pentru hidroizolatii Rino Seal Tape

Rino Seal Tape TS 12/7 este o banda pentru hidroizolatii cu proprietati foarte bune de etansare, care poate fi folosita cu usurinta de catre utilizatorii casnici pentru umplerea spatiilor sau ca material de umplere a imbinarilor inainte de aplicarea sigilantilor.

Citeste si: Sezonul ambroziei- cum tratăm alergiile

Datorita materialului din care este facuta, elastomer termoplastic (TPE) si tesatura tricotata din poliester, banda are proprietati ce o diferentiaza de alte produse de acelasi tip: este rigida pe directie longitudinala, flexibila in directie transversala și poate fi ancorata foarte bine de materialul hidroizolant. Totodata, are o aderenta foarte buna cu solutiile de hidroizolare pe baza de polimeri, care sunt utilizate pentru baie.

Membrana hidroizolanta Maris Polymers Marithan

Pentru hidroizolatia de lunga durata a zonelor umede din bai, specialistii Econstrukt ne recomanda membrana poliuretanica monocomponenta Marithan. Aceasta este doar una dintre aplicatiile sale, iar cateva dintre avantajele oferite constau in: aplicarea simpla si rapida fara ajutor profesionist, rezistenta la trafic redus, costuri scazute, aderenta totala la suprafata fara ancorare superioara si conservarea proprietatilor mecanice un timp indelungat.

Membrana hidroizolanta Maris Polymers Marithan poate fi utilizata fie ca amorsa pe beton, sapa de ciment, lemn, gips sau mortar, fie ca strat final, fiind extrem de eficienta in ambele situatii. Daca vei folosi Marithan ca amorsa, ai in vedere ca produsul trebuie diluat cu 10-20% apa. Ca strat final, membrana hidroizolanta se foloseste nediluata.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Scurgerile nedorite, distrugerea materialelor in care ai investit in momentul amenajarii baii sau altor incaperi din locuinta si impiedicarea aparitiei mucegaiului pot fi bifate prin utilizarea unor produse calitative, pe care le gasesti in catalogul de produse Econstrukt. Acestea sunt solutii eficiente pentru hidroizolarea corespunzatoare, cu avantaje pe termen lung.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si