Close sidebar
Close sidebar

Avantajele scuterelor în orașele aglomerate

Sunt multe orașe aglomerate în lume care se confruntă cu probleme majore de trafic și poluare excesivă în special cauzate de numărul mare de autoturisme care funcționează pe combustibili clasici precum benzină sau motorină. O opțiune tot mai populară pentru mobilitate urbană în multe orașe din lume este folosirea scuterelor cu motor pe benzină.

Madalina Grigore,

Avantajele scuterelor în orașele aglomerate

[Sursa foto: PixaBay.com]

DISTRIBUIE
acest articol

Persoanele care aleg să folosească scutere pentru deplasările urbane în detrimentul autoturismelor cu motor pe combustie internă contribuie în mod activ la reducerea congestiei urbane și în cele mai multe cazuri și a poluării excesive deoarece majoritatea scuterelor cu motor pe benzină consumă mai puțin combustibil și emit un număr mai mic de noxe decât un autoturism care funcționează pe benzină sau motorină.

Beneficiile alegerii deplasării cu un scuter cu motor pe benzină în orașele aglomerate sunt numeroase, și în continuare vor fi detaliate o bună parte dintre acestea:

I. Reducerea congestiei urbane

Un avantaj major al scuterelor este capacitatea acestora de a reduce congestia urbană. Orașele aglomerate au multe perioade în care se confruntă cu drumuri pline de autoturisme care duc la petrecerea unui timp foarte îndelungat în trafic a persoanelor care utilizează autoturisme pentru deplasările lor urbane. Scuterele oferă o alternativă care este de multe ori mai rapidă și eficientă decât mijloacele de transport tradiționale, precum mașinile personale sau chiar transportul în comun de suprafață.

Iată cum scuterele pot contribui la reducerea congestiei:

1. Dimensiuni reduse: Scuterele sunt compacte și potrivite pentru a se strecura prin trafic. Acestea pot fi manevrate cu ușurință chiar și pe străzile înguste și aglomerate ale orașelor, contribuind astfel la reducerea blocajelor de circulație.

2. Economisirea timpului: Utilizarea scuterelor poate ajuta la reducerea congestiei inclusiv prin faptul că în multe cazuri nu va trebui să petreceți timp în trafic căutând un loc mare de parcare cum este nevoie în cazul utilizatorilor de autoturisme.

II. Costuri reduse de achiziție și operare

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

De regulă costurile de achiziție și operare ale unui scuter sunt mai mici decât în cazul autoturismelor, și din aceste motive scuterele sunt o opțiune atractivă pentru o gamă largă de utilizatori:

1. Costuri de achiziție reduse: Achiziția unui scuter cu motor pe benzină este de regulă mult mai accesibilă din punct de vedere al costului decât achiziția unui autoturism.

2.

Consum redus de combustibil: Comparativ cu un autoturism pe combustie internă, de regulă un scuter are un consum de combustibil mult mai mic.

3. Costuri reduse de întreținere: În cele mai multe cazuri costul întreținerii scuterelor pe benzină este considerabil mai mic decât în cazul autoturismelor cu motor pe benzină sau diesel.

III. Flexibilitate

Scuterele oferă utilizatorilor flexibilitate în deplasare, ceea ce poate fi esențială în orașele aglomerate. Iată cum oferă această flexibilitate:

1. Manevrabilitate: Datorită dimensiunilor reduse și a capacității acestora de a se strecura prin trafic, scuterele pot ajunge cu ușurință în multe locuri unde mașinile nu pot. Nu doar scuterele cu o capacitate de 50 cc beneficiază de o bună manevrabilitate, sunt și multe scutere 125 cc sau cu capacități mai mari care pot fi manevrate cu ușurință.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

2. Trasee flexibile: Utilizatorii de scutere de regulă pot alege mai multe trasee alternative pentru a evita blocajele din trafic și pentru a ajunge la destinație mai repede decât utilizatorii autoturismelor.

3. Parcare: Scuterele necesită un spațiu mai mic de parcare decât autoturismele, astfel pot avea o flexibilitate mai mare din acest punct de vedere decât mașinile care uneori petrec mult timp în trafic căutând un loc de parcare.

IV. Reducerea poluării urbane

Scuterele în orașele aglomerate pot ajunge dintr-un loc în altul de regulă mai repede decât un autoturism și chiar dacă și scuterele cu motor pe benzină emit poluanți, în cele mai multe cazuri aceste emisii sunt semnificativ mai mici decât cele ale autoturismelor care funcționează cu benzină sau motorină.

Persoanele care doresc să achiziționeze un scuter pot lua în calcul că această soluție de mobilitate le poate aduce avantaje semnificative prin economisirea banilor și a timpului petrecut în trafic, dar și că prin folosirea unui scuter în detrimentul unui autoturism pot contribui activ la reducerea congestiei și a poluării urbane, și astfel pot ajuta la transformarea orașelor aglomerate în locuri mai plăcute și mai sustenabile pentru toți locuitorii lor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI