Close sidebar
Close sidebar

Avertisment dur de la Cotroceni: criza din energie este mai gravă decât pandemia

Consilierul președintelui pe probleme economice susține că actuala criză energetică din România este mai gravă decât criza sanitară cauzată de pandemie.

Madalina Grigore,

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, caută soluții pentru rezolvarea crizei de pe piața de energie.

[Sursa foto: Facebook-Virgil Popescu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit unor surse, premierul Nicolae Ciucă i-a dat ministrului Energiei, Virgil Popescu, un ultimatum în ceea ce privește găsirea unei soluții pentru facturile uriașe până săptămâna următoare.

Totodată, sursele au precizat că ar mai putea fi o discuție cu privire la o posibilă înlocuire a lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei.

Citeste si: Salariile nu țin pasul cu rata inflației. Prognoză de coșmar de la BNR pentru 2022

Criza din energie

De două săptămâni, cei de la PSD spun că și-au pierdut răbdarea în ceea ce privește rezolvarea crizei din energie, mai mult spun că nu au observat nicio măsură luată de Virgil Popescu. 

Mai mult decât atât, premierul Nicolae Ciucă îi dă un ultimatum lui Virgil Popescu pentru rezolvarea acestei probleme.

Termenul limită este până săptămâna viitoare, iar ministrul Energiei va trebui să meargă și să prezinte soluțiile în ședința coaliției de guvernare. 

Sursele spun că Executivul se gândește să nu mai prelungească legea compensaţiilor după data de 1 aprilie, pentru că asta ar însemna să se taie din bugetul de investiţii. Două luni reprezintă trei milioane de lei, bani ce sunt alocați pentru investiții.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Veste bună pentru pensionari. Cu cât ar putea crește pensiile la mijlocul acestui an

Va fi reglementat prețul la energie?

Potrivit surselor, cei de la PNL nu își doresc să existe un preț reglementat pe piața de energie, în timp ce social-democrații speră la revenirea unei piețe reglementate după data de 1

aprilie.

Se vehiculează că reducerea TVA de 5%, dorită de premier și de cei din PNL, ar fi o măsură prea mică, fiind insuficientă pentru a rezolva criza din energie. 

Astfel, săptămâna viitoare va fi o ședință tensionată în coaliția de guvernare. În această săptămână ședința a fost anulată pentru că Virgil Popescu nu avea gata soluțiile care trebuiau prezentate în ședința de coaliție.

PSD spune că dacă măsurile pe care le va lua Virgil Popescu nu vor putea rezolva criza din energie, atunci ar fi necesară o discuție prin care Virgil Popescu să fie schimbat din funcția de ministru al Energiei, notează Antena3.ro.

Citeste si: VIDEO| Scandal la tribuna Parlamentului. Virgil Popescu a fost luat de gât de George Simion: „Ești un hoț”. Ce au spus cei doi politicieni? Parchetul General s-a sesizat

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI