Numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut cu 8% în ultima săptămână, fiind pentru a cincea săptămână consecutiv când evoluţia este ascendentă, a afirmat dr. Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, într-un briefing de presă.

În unele țări din Europa unde noua variantă a COVID-19 se răspândește mai rapid, numărul de cazuri noi a crescut cu 12%

Numărul cazurilor de infectare cu SARS Cov-2 din Europa, unde varianta mai contagioasă a coronavirusului, B.1.1.7,

se răspândeşte rapid, a crescut cu 12%, a declarat Kerkhove.

Totodată, în regiunea Asiei de Sud-Est a avut loc o creştere de 49%, în estul Mediteranei de 8%, iar în Pacificul de Vest de 29%.

Avertisment OMS: Majoritatea regiunilor de pe glob înregistrează o creştere a numărului de cazuri COVID-19
Avertisment OMS: Majoritatea regiunilor de pe glob înregistrează o creştere a numărului de cazuri COVID-19

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

În Americi şi Africa a fost consemnat un declin uşor, a arătat Kerkhove, adăugând în schimb că numărul cazurilor este ”îngrijorător”.

”Există o presiune pentru ridicarea restricţiilor în aceste ţări şi dificultăţi ca oamenii şi comunităţile să respecte măsurile de control dovedite”, a precizat reprezentanta OMS, adăugând că a avut loc o creştere uşoară a numărului de decese provocate de Covid-19 la nivel mondial.

În privinţa vaccinărilor, acestea sunt ”inegale şi inechitabile”, a mai adăugat Kerkhove.

Citeste si: Restricții dure pe masa Guvernului. Lockdown de weekend și mall-uri cu mai puțini clienți. Florin Cîțu: "Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si